Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Kirándulások   (Freetime)   
Az utóbbi két hétvégén kisebb-nagyobb kirándulásokat tettem. Először (másfél hete) délre: a tavalyi után idén is disznóvágás volt Nyíriben. Ezúttal már csütörtökön elindultam, mivel így kaptam olcsóbb repjegyet. Eredetileg dolgozni is akartam, de aztán végül csak a reptéren meg a repülőn ügyködtem kicsit, miután megérkeztem már nem. Filével TVt szereltünk a falra (remélem még azóta is ott van :)). Pénteken rövid debreceni kerülővel mentünk Nyíribe, szombaton disznóvágás, vasárnap vissza.

A szombat estét a Solo nevű kissé elmebeteg kártyajátékkal töltöttük. Először azt hittem, olyan ez mint az Uno kártya, de aztán kiderült, hogy ez annál kaotikusabb :)

A hétvégét ezúttal sikerült megúszni viszonylag alacsonyabb pálinkafogyasztással - de azért persze kaptam útravalónak egy üveggel :)

A most elmúlt hétvégén megintcsak kirándulás volt, ezúttal Jyväskyläbe. A fő esemény a szombat esti bowling és afterski party volt a kettővel ezelőtti céggel akinek dolgoztam. Mint ahogyan karácsonykor Leheltől megtudtam, erre megvannak hívva a korábbi alkalmazottak is.

Terveztünk szombaton síelést/hódeszkázást, de aztán a hidegre való tekintettel (-23 és szél) inkább egy indiai étterem mellett döntöttünk. Közben Helsinkiben is rossz idő lett, hatalmas havazás és szélfújás. Este bowling party volt (ahol ismét meg kellett állapítani, hogy ez továbbra sem megy nekem túl jól :P) majd az említett after ski (sauna, pia) majd pedig még kiruccanás Jyväskylä belvárosába. Vasárnapra a hóesés megérkezett Jyväskyläbe is, de aztán a hazaút mégis jobban ment mint ahogy vártam és 3 óra alatt sikerült teljesíteni a távot. Volt egy rövid kitérő az út végén a reptérre (utolsó pillanatban kialakult fuvar Jyväskylä-ből) meg Helsinki belvárosába (ahová Gábort meg 3 hódeszkát kellett leszállítani).

Nagyon jól sikerült mindkét kirándulás, jó volt ismét találkozni emberekkel akiket régen láttam meg megismerni újakat. De azért jó lesz a következő hétvége is, amikor terveim szerint nyugton maradok otthon és pihenek ... leszámítva talán egy kis szerepjátékot valamikor.

 

Hozzászólások

Pali Re: Kirándulások
Szia,

Gondoltam figyelmedbe ajánlok egy 'érdekes-kirándulásos' linket, amely egy veterán autó megvásárlásáról és elhozataláról szól... Az eset a napokban történt/történik (ha olvasod a totalcar.hu-t, akkor már biztosan is láttad).

http://belsoseg.blog.hu/2010/02/28/hogyan_nem_vettem_svedorszagbol_ven_mercit
Frenzy Re: Kirándulások
Már be van tervezve :) Kaptam én is mailt, hogy készen vagyunk.
MrWallace Re: Kirándulások
24 órás selejtezőjét is tervezd be a hétvégébe.
Re: Kirándulások
Még mindig a falon, ja. ;-)