Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Lassan egy hete visszavont SSL tanusítvány az iwiw oldalán   (CubeHead)   
Lassan egy hete, hogy ha SSL-el próbálok az iwiw oldalára menni vagy belépni, akkor a "The server's security certificate is revoked!" üzenet fogad. Vagyis az SSL tanúsítványt kiadó szervezet/cég/stb visszavonta azt. Általában ez akkor történik meg, amikor a tanúsítvánnyal visszaélnek, amikor a privát kulcs rossz kezekbe kerül, stb. Ugyanis ez azt jelenti, az adott tanúsítvánnyal aláírt dolgokban nem lehet megbízni: a továbbiakban már nem tanúsít semmiféle bizonyítékot affelől, hogy a másik fél valóban az, akinek mondja magát.

Eléggé kiábrándító, hogy egy hét alatt képtelenek voltak orvosolni a hibát, egyáltalán úgy tűnik, nem is érdekli őket (szintén majd egy hete emailt is írtam nekik ezügyben, semmi válasz). Egy új SSL tanúsítvány ennél hamarább is beszerezhető (hogyha ellenőrzik a céget aki kéri akkor 2-4 nap, amúgy néhány óra is lehet).

Még jobban nyugtalanító, hogy egyáltalán miért vonták azt vissza.

Nem mintha az iwiw újabban nagy nyomot hagyna bennem, mivel gyakorlatilag csak akkor lépek be, ha emailt írnak, hogy üzenetem jött vagy valami más történt.

 

Hozzászólások

Animone Re: Lassan egy hete visszavont SSL tanusítvány az iwiw oldalán
Igen, több napja bárhonnan próbálunk bármilyen loginnal belépni, hibás tanúsítványt jelez. A történet ugyanaz, mint a cikkben: írtam nekik, semmi nem történik.
tolako Re: Lassan egy hete visszavont SSL tanusítvány az iwiw oldalán
..nekem ma reggel jelent meg-rákeresve kötöttem ki itt--LaPass-tól kértem új jelszót!!! remélem utomatikus lesz, ha megoldották??