Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Motormelegítés, téliesítés   (Kocsi)   
Most, hogy egyre komolyabb a tél az autózás is kicsit kihívás lett. Az utakat nem lehet sózni, mert ahhoz túl hideg van, nem olvadna el: tegnap reggel -20 körül volt, ma csak -13 és havazik. Szinte minden nap havazott az utóbbi napokban, mégha napközben ki is süt a nap, estére mindig beborul. Így mondjuk szép világos van esténként is, mert mindent hó borít.

Valamiért az új kocsiban sokkal jobban észrevehető a motormelegítő hatása mint a Hondában. Nem tudom mi az oka, talán az, hogy ehhez "hivatalosan támogatott" motormelegítő van, a Hondához pedig igazából nem volt, csak találtak valamit a szervízben, ami működött :-) Oka, hogy a Dízel Civicet itt nem forgalmazzák, ezért nincs is teljesen hozzávaló motormelegítő. A másik ok ami eszembe jut, hogy benzines motor kicsit más - én nem értek hozzá, valaki okos hozzászólhatna a témához :)

Na de nem mintha a Honda esetében nem lett volna semmi hatása, de a Mazdánál sokkal jobban észrevehető, pl, hogy azonnal beindul, mert amúgy -15 alatt melegítő nélkül ha nem is túlzottan de picit már erőlködik. De ami igazán észrevehető, hogy a fűtés nagyon hamar meleget kezd fújni (szinte azonnal langyos, néhány száz méter után pedig már meleg) ha előtte 2 órát rá volt dugva melegítőre. És azért nem mindegy, hogy reggel amikor indulok mikor kezd el fűteni. Mondjuk a beltéri melegítő is sokat segít, nem kell hideg kocsiba ülni, hanem egyből kellemes idő van odabenn.

Ha már kocsiról esett szó, ebben az újban van kipörgésgátló (vagy minek hívják az ilyet ... menetstabilizáló, stb), és amióta havasak az utak, gyakran villog a visszajelző fény (vagyishogy éppen csinál valamit). Talán nem ok nélkül, mert olyan helyeken ahol a Honda kicsit már mászott meg csúszott volna itt csak villog a visszajelző fény. Úgyhogy talán nem hülyeségből van a kocsikban ez sem :)

De a kedvencem a fűthető első szélvédő (a fűthető ülés mellett ;-)). Motormelegítő nélkül amikor kaparni kell az ablakot, marha sokat segít.

 

Hozzászólások

csocsoo Re: Motormelegítés, téliesítés
Köszike azért majd megpróbálom őket.
Frenzy Re: Motormelegítés, téliesítés
szia csocsoo, írj közvetlenül Lacinak, aki megadta a motormelegítős webhelye címét néhány bejegyzéssel korábban. Én sajnos nem értek a motormelegítéshez: errefelé Finnországban bemész a boltba/szervíbe, és ott beszerelik neked :P
csocsoo Re: Motormelegítés, téliesítés
Sziasztok nekem egy mazda B2200 as autóm van. És mostanában erősen gondolkodom rajta hogy jó lenne egy motormelegítőt beszerelni csak az a baj hogy nem tudom a dugaszolós módszerrel megvalósítani. És ezért valami máson gondolkodtam nekem pl:a szűrőt vagy a gázolaj vezetéket szeretném melegíteni ebben tudnátok nekem segíteni előre is köszönöm.
Frenzy Re: Motormelegítés, téliesítés
Errefelé szinte minden kocsiba DEFA melegítőt raknak, legyen szó akár benzin akár dízel kocsiról. Nekem is ilyen van most a kocsiban (bár most nem dízeles az autó). De legyen bármilyen gyártmányú is a melegítő a kocsi elejére szerelt csatlakozó is eléggé standard errefelé, és nem sima konnektor kimenet (ami a kocsin van).

Ez egy igen nagy cég, eredetileg Norvég, de egész skandináviában ismertek. Nem csak motormelegítőt, hanem beltéri melegítőt / beltéri konnektort is ők gyártják asszem (meg még másféle termékeket is). Az ő honlapjuk megtalálható itt, de szóval ők nem csak Finnországba árulnak (ha jól tudom még Németországba, Ausztriába is):

DEFA

Ezeket általában itt már alapból beszerelik a kocsikba, ritka, hogy valaki utólag szereltessen bele - ha külföldről hoz kocsit, talán akkor. Úgyhogy nem tudom milyen esélyekkel lehetne betörni a piacra. Talán az autókereskedőknek kellene reklámozni, mint alternatívat, de ilyesmi dolgokhoz nem igazán értek.
lászló Re: Motormelegítés, téliesítés
Frenzy!

Elolvastam a rólad szóló bemutatkozó anyagodat, amiből meg tudható, hogy Finn országban élsz.
Kérdezem tőled, lenne-e esélyem , termékeimet ott megismertetni.?

Tudnál-e segíteni abban,hogy kapcsolatba kerüljek hasonló termékek forgalmazójával.

Készülékeim kivállóak, és olcsók a kinti árakhoz képest.

Most van bevizsgálás alatt az új termékcsaládom, az még nincs feltéve a web lapomra.Még kisebbek, ész esztétikailag is szépültek.27-éve gyártom őket.

Készülékeim Kb-60 euróba kerülnének.

Köszönöm figyelmeteket.

www.dieselelomelegito.hu
lászló Re: Motormelegítés, téliesítés
A motormelegítés nagyon hasznos dolog, nézzétek meg a www.dieselelomelegito.hu

Tudok tanácsokkal, tapasztalatokkal szolgálni.
Pali Re: Motormelegítés, téliesítés
Szerintem nem egy "buta" dolog ez a motormelegítésesdi. Magyarországon nincs olyan hideg (szerintem, bár nem tudom), mint Finnországban. De szerintem itt sem lenne "buta" dolog. A motornak ugyanis sokkal "egészségesebb", ha melegebben indítja be az ember, mintha teljesen összefagyva... Az olaj sem lesz annyira ledermedve, meg a hűtővíz...

Ezt hogy kell elképzelni a gyakorlatban? A motortérben van egy "hosszabbító"? Amit kihúzol az "oszlopig"? És egy szabványos konnektor van mondjuk a "navigátorülés" lábrészénél? Ahova elektromos konvektort tudsz betenni a kocsiba? (és akkor nem kell vakarni a jeget sem, meg a kormány és a váltó sem fagyasztja le az ember kezét)

Ma reggel -15 fok volt itt, szerintem itt is elkelt volna egy ilyen eszköz az autóban... :-)
Frenzy Re: Motormelegítés, téliesítés
Nemcsak az van itt elterjedve, hogy az autókba raknak motormelegítőt (meg konnektort belülre, ahová a beltéri fűtőt lehet rakni) hanem az udvarokon, parkolókban vannak ilyen oszlopok, konnektorral és időzítóvel felszerelve. Így be tudom tekerni, hogy fűtsön mondjuk reggel 6-tól 8ig, ha 8kor akarok elindulni kocsival.

Magánházak és magánparkolókban (pl. cégek) van ez persze csak, nem közterületen.
Pali Re: Motormelegítés, téliesítés
Alapvetően érdeklődöm a "kocsi téma" iránt. Én csak annyit tudok mondani, hogy egy benzines 1.6 Mpi 2es Octival járok és ez sokkal gyorsabban melegszik reggelente, mint a diesel autók (jelen esetben 1.3 Mjet új Fiat), amiből történetesen van az egyik kollégámnak. Ő panaszkodik is arra, hogy a kocsija, ami diesel, nagyon lassan melegszik. Az enyém sokkal gyorsabban. Szóval szerintem a motor működési mechanizmuisában lehet "az eb elhantolva"... Ugyanis, amíg a diesel autók "öngyúlladással" működnek, addig a benzines autókban egy "szikra robbantja" a keveréket. Szerintem valahol itt kell keresni az okot, hogy a benzines autó miért melegszik látványosabban és érezhetőbben gyorsabban diesel-es társainál... :-)

A motormelegítő meg szerintem nagyon okos dolog, csak itt -Magyarországon- tapasztalataim szerint, nincs annyira elterjedve...
Sajnos én még soha nem láttam 'élőben' működés közben...

Nekem is van az autóban kipörgésgátló, az is villog mostanában rendbesen, mert itt, Budapesten is van hó meg jég rendesen mostanság... :-)
Frenzy Re: Motormelegítés, téliesítés
Nincs benne ilyesmi. Ugyanis hogyha nincs rádugva motormelegítő, akkor szétfagyok mire elkezd melegíteni.
Norfren Re: Motormelegítés, téliesítés
Azonnal fűt - nincs benne alapból kiegészítő elektromos fűtés? Mint pl. az Opel Vectrában? Amíg rendesen be nem melegszik az egész rendszer, addig azt használja a levegőbefúvás melegítésére.