Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Hideg lett hirtelen megint   (Finnország)   
Szeptemberben már írtam egy bejegyzést ilyen címen, akkor épp +5 fok alá esett a hőmérséklet. Na most megint átütöttünk egy pontot, ezúttal -10 alá esett itt a hőmérséklet. Van hozzá finom porhó is, ami még most is esik. És ráadásul nem is igérnek meleget - talán lesz rendes tél végre itt is? :)

Én már reggel 5kör megismerkedtem a kinti hideggel, ugyanis ki kellett másznom riasztót kikapcsolni kocsiban. Egyrészről hihetetlen, hogy egyáltalán felébredtem rá, mert alig lehet benn hallani - pedig majdnem a ház mellett parkolok. A gondot a beltéri melegítő okozta, amit az érkező hidegre való tekintettel maximum fokozatra kapcsoltam, és a riasztó nem igazán örült a kavargó levegőnek.

Aztán persze hála a hirtelen ébresztésnek nem is igazán sikerült már visszaaludni. Ami azért is jó, mert tegnap nem sikerült időben lefeküdni sem. Meglátjuk, hogy mi lesz a hosszú munkanap + spinning kombináció eredménye estére, de úgy érzem talán az alvással ezúttal nem lesz gond :-)


 

Hozzászólások

Norfren Re: Hideg lett hirtelen megint
Érdekes ez a "Nokian" autógumi név. Miért nem Nokia autógumi, mint ahogy Nokia telefon? Pontosan ugyanarról a Nokia cégről van szó, mint a mobiltelefonoknál. A Nokian egyszerüen a Nokia szóból képzett birtokos jelző: nokiai. De angol nyelvterületen is "Nokian tyres"-nak hívják. Lehet, hogy készakarva csinálják, hogy a telefon ne interferáljon mással?
Pali Re: Hideg lett hirtelen megint
Szia,

Itt is hideg lett és itt is hirtelen. A híradó szerint hétvégére elérjük mi is a -10 fok körüli hőmérsékletet. Brrrr. :-)
Havazik itt is, reggel szép-nagy pelyhekben, mostanra meg már csak porhó esik. Nálunk is beköszöntött a keményebbik tél...

Autóra is felfigyeltek a Nokian típusú téligumik... :-) Szerintem azok a legjobbak.