Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Sötét - munka - sötét   (Finnország)   
Ismét eljött az évnek az az időszaka, amikor sötét van amikor munkába indulok és sötét van, mire hazaérek. Ráadásul még hó sincs, amitől csak nyomasztóbbak lesznek a napok. Szerencsére ma legalább a nap kisütött, amit az ablakból csodálhatok - illetve az előbb 5 perc séta idején odakinn is. Bár ilyenkor a napsütés általában a hideggel is együttjár :)

Munka van bőven folyamatosan a munkahelyen, tegnap is kicsit hosszabb napot tartottam, de majdhogynem tarthatnék dupla napot is :) Szerencsére nem én vagyok a fő fejlesztő az egyik projektben - csak épp besegítek -, ugyanis ott lehet hétvégi köröket is fognak futni, amiből "sajnos" kimaradok. Általánosságban is rengeteg munkája van a cégnek: mintha nem is válság lenne a világban.

Az utóbbi időben elgondolkoztam azon, hogy felhagyok a környezetkímélő tömegközlekedéssel és 100%-osan áttérek kocsival járni dolgozni. A napi utazás minimum a felére esik így vissza. Ami hátulütője a dolognak, hogy korán kell kelni: ha nem érek be 7 körülre akkor egyrészt ülhetek csúcsforgalomban (pfúj) illetve elfogynak a parkolóhelyek a cég környékén (sajnos a parkolószituáció elég rossz jelenleg).

 

Hozzászólások

Pali Re: Sötét - munka - sötét
Szerintem mindenhol megvan az életnek a napos és az árnyékos oldala is. Biztos vagyok benne, hogy Szingapurnak is megvannak a maga hátrányai. Én sajnos nem tudom milyen lehet Finnországban élni, ugyanis még sosem voltam a környékén sem, sajnos... (s ezt öszintén mondom, hogy sajnos, DE legalább tervezek egy utazást oda)
Szóval nem tudom, hogy milyen lehet Finnországban élni, de véleményem az, hogy a hideg és rövid napok ellenére sem lehet olyan nagyon rossz ott élni. Így van Frenz? :-)

Más:
A parkolási és a zsúfoltsági 'kérdés' ott is ekkora mértékben megtalálható? Hmm., mondjuk most voltam németországban és hát ott sincs 'kevés autó'... :-)
Frenzy Re: Sötét - munka - sötét
Az egyik munkatársamnak elege lett ebből (sötét, hideg, stb). Ma van utolsó napot Finnországban. Eladta minden cuccát ami volt, felpakol egy hátizsákot és a hétvégén Szingapúrba költözik. Nem mondott fel, csak mostantól távmunkázni fog onnan. A követendő példa?
G Gggg Re: Sötét - munka - sötét
Lehet Neked kene valtoztatni :-P vagy mashol lenni telen vagy kevesebbet dolgozni (a hetvegen lattam kivallo konyvet a 4oras munkaHETrol!