Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Hideg lett hirtelen   (Finnország)   
Ma reggel már 5 fok alá süllyedt a hőmérő, jövő hétre pedig 0 fokokat igérnek. Brr. Azért a hóra még állítólag várni kell, de talán a nyárnak már lassan tényleg vége (múlt héten még tudtunk kinn kajálni délben ... nem volt épp meleg, de elviselhető volt a hőmérséklet).

Otthon már néhány radiátort be kellett kapcsoljak (árammal fűtök, egyenként kapcsolhatóak a radiátorok és beállítható mindegyiken külön a kívánt hőmérséklet), különben a nap folyamán túlzottan lezuhant a hőmérséklet odabenn - 20 fok alá -, amit annyira nem szerettem. A fürdőszobai padlófütést is végre bekapcsoltam, csak kellemesebb langyos csempéken álldogálni mint hidegen :) Kíváncsi leszek mekkora áramszámlát produkálok majd a télen :)

Kommentekbe volt kérdezve kocsiról, kocsi megjött, kocsi van, jól van, jól megy. Két hét alatt 650 kilómétert sikerült vele vezetgetni úgy, hogy tulajdonképpen nem mentem ki a városból: hiába, Helsinki-Espoo-Vantaa elég nagy terület. Mikor megkaptam csak a vezetés kedvéért a távolabbi IKEAba mentem lámpákat nézni: ez irányonként 35 km-es kirándulás :)

Ennek örömére egy hét múlva hétvégén megyek is Jyväskylä-be kirándulni, haverok és ismerősök látogatása elsősorban a program.

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Hideg lett hirtelen
Jókat kérdezel, meg kellett néznem a térképen mik azok az E utak :) Én csak a helyi számozást tudom. Vagyis a 4-esen (E75) megyek valszeg (vagy megyünk, mert lehet viszek másokat is), aztán még nem tudom, hogy Lahti után is a 4-esen tovább vagy át a 24-esre.

Tampere felé (E12) kerülő kicsit.
Pali Re: Hideg lett hirtelen
Nah, szuper, hogy megvan az autó is! :)

Mégegyszer öszinte szívből gratula! :)


Ha addig nem írnák, akkor a jövőheti "kirándulós-ismerőslátogatós" hétvégére jó mulatást kívánok! :)
E-75-ösön, vagy E-12-esen mész?