Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Ébresztő, parkoló, stb   (Finnország)   
Egy valamit nagyon útálok a Windows Mobile telefonban, ez pedig az ébresztőóra hangja. Bárki is tervezte bele ezeket a hangokat, az biztos, hogy nem tesztelte valódi ébredéssel, mert teljességgel borzalmasak. Rájuk ébredni egyszerűen szörnyű, biztos módja annak, hogy rosszul induljon a nap. Mostanra sikerült végigtesztelni mindet, lehangoló eredménnyel. Valamit ki kell találjak, lehet, hogy felveszem a Nokia ébresztőhangját és berakom ebbe (vagy egyszerűen megtartom céges telefonnak a WM-et és magáncélra használok Nokiát ...).

Kicsit fáradtan ébredtem, a tegnapi két órás floorball megint jól kifárasztott. Úgy tűnik, hogy mégiscsak van számomra valami esély a játékban, tegnap 3 gólt is sikerült beütni (meg egy öngólt, de azt nem számoljuk - tegnap öngól nap volt, mert négyünknek sikerült ez a manőver :)). Ez a vasárnap esti elfoglaltság ilyen módon úgy tűnik véglegesen beírta magát a naptáramba. Csakúgy mint a hétfő esti intenzív (tehát nem kezdő) egy órás spinning. A múlt héten már játszottam egy ilyen dupla kört, most ismét kipróbálom, estére valószínűleg nem lesz probléma az elalvással :)

Reggel megint eljöttem a céghez közel eső parkoló előtt. Ezt most tették fizetőssé, az elmúlt héten. Érdekes, hogy a parkoló cégek mennyire bután állnak a problémához IMHO. Eddig én két parkolónál figyeltem meg ezt, de az az érzésem, hogy ennél jóval több is van. A dolog lényege, hogy a parkoló tömve van kocsikkal - reggel korán kell jönnöd, ha helyet akarsz. Persze ez ok, hiszen ingyen van. Aztán jön a parkolócég, felállítja a kis parkolóautomatáját és kiír egy olyan összeget, ami annak aki minden nap otthagyná a kocsiját, egyszerűen nem éri meg. A hatás sem marad el persze, a parkoló innentől kezdve 10% körüli kihasználtsággal megy, ha egyáltalán eléri azt. Ez most kinek éri meg? A parkolótársaságnak biztos nem, hiszen nekik az lenne jó, ha a parkoló tele lenne. Az autósoknak megintcsak nem: lehet persze tömegközlekedni (én is ezt teszem :)), de azért mindenkinek ez nem opció.

És persze nem csökkentik az árakat, akkor sem, ha látják, hogy nincs kihasználva a parkoló. Én ha parkolót üzemeltetnék úgy állítanám be az árakat, hogy 90-95% legyen a kihasználtság, de mivel sosem csináltam ilyet, lehet, hogy ez egy ostoba gondolat :P

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.