Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Sorbanállás   (CubeHead)   
Egy érdekes blog bejegyzést olvastam az imént. Angoltudás szükséges hozzá.

Queueing Theory In Action, plus, frogs

Az jutott róla az eszembe, hogy a Helsinki-Vantaa reptéren általában a jobbik, cikkben említett W módszer szerint megy a sorbanállás (már legalább 7-8 éve, ennyire tudok visszaemlékezni). Ezalatt minden egyes alkalommal a Ferihegyi reptéren a több hibával is rendelkező M modell szerinti sorbanállás történik.

Így a cikk egyik gondolata ("azt hinnénk a repterek/légitársaságok értenek a sorbanálláselmélethez, pedig nem") az én tapasztalataim alapján is igaznak látszik: vagyishogy nem értenek hozzá :) Vagy legalábbis nem mindenhol. Csak hogy Ferihegy ne érezze egyedül magát megjegyzem, hogy Barcelonában szintén M modell szerinti sorbanállás van.

Ha esetleg Ferihegyen lett volna változás az év elejéhez képest - amit amúgy nem hiszek -, akkor ezúton is elnézést. Február óta nem jártam arra.

 

Hozzászólások

MrWallace Re: Sorbanállás
Amikor legutóbb Ferihegyen voltam, akkor ott a W(endy's?) módszer volt annyi csavarral, hogy arra a járatra az én osztályomra csak egy check-in desk volt, szóval lehet mégis M.
A M(cDonalds?) jelű helyen pedig igen könnyen úgy járhatsz, hogy mindegyik pénztáros azt hiszi, hogy a másik sorban állsz. Többször elő is fordult már velem.