Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Windows 7 minusz IE   (CubeHead)   
Nem elég, hogy az EU, Opera és mások idiotizmusa azt érte el, hogy nem lesz Internet Explorer a Windows 7-ben Európában, most még emiatt is panaszkodnak:

Az Opera szerint nem elég az IE eltávolítása

Mint már korábban is mondtam, ahelyett, hogy ilyen idiotizmuson veszekednek, inkább a saját böngészőjüket kellene rendberakni (Opera). Miért van az, hogy a Firefox, a Safari vagy a Chrome képes piaci részesedést elérni, az Opera meg nem. Szerintem nem az IE tehető felelőssé emiatt. A munkahelyemen is van olyan web alkalmazás, amit mindenféle böngészőn kell tesztelni: úgyhogy van okom nem szeretni az Operát :P

A javaslatuk, hogy legyen mindenféle böngésző telepítve a gépre nonszensz. Nekem olyan gépet ne adjanak el, köszönöm szépen (vagy operációs rendszert). Én olyan Windowst szeretnék, amiben Internet Explorer van. És majd telepítem én ra amit szeretnék, ha ilyesmire szánom a fejem. De hogy Európában nem is vehetek olyan Windowst amiben IE van, holott máshol a világon igen, na nekem meg ezzel van problémám! Én igenis IEs Windowst szeretnék, köszönöm szépen :P

Update 14.6: Bár nem használom, szívesen panaszt emelnék az Ubuntu Linux disztribúció ellen. Alapból csak Firefox van benne installálva, aki Operát/Chromiumot/mást akar, annak külön kell letöltenie. Sérti a szabad versenyt. Követelem, hogy az EU tegyen valamit :P

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Windows 7 minusz IE
Panna & W: touché :)
Pannóca Re: Windows 7 minusz IE
Azért gondolom, hogy kevésbé biztonságos, mert látom, hogy mennyi felugró ablak, reklám, gagyi toolbar, vírus volt a gépen míg hugom azzal nyomult, és hogy most mennyi van (vagyis nincs).
W jól megfogalmazta, te abból indulsz ki, hogy olyan felhasználó használja a gépet aki ért hozzá, meg nem kattintgat összevissza. :)
Norfren Re: Windows 7 minusz IE
Megnéztem a saját honlapjaim adatait.
Átlagembernek szóló lapok: itt az IE vezet 52-76%-kal, a FF 23-36%.
Tudományos lapoknál fordítva van és több az egyéb: IE 32-38, FF 46-50, Safari 10 körül, Chrome 5 körül.

Az Opera érdekes módon a magyar nyelvűeknél 8%-ra is felment, angol nyelvűeknél sokkal kevesebb, 0-2.4%
Frenzy Re: Windows 7 minusz IE
Részleteket én sem tudok. Korábban már bejelentették, hogy kikapcsolható lesz az IE: ilyenkor eltűnik az ikon, és a böngészőt nem lehet majd használni. De éppen az említett HTML renderelő komponensek mindig is a rendszerben maradnak, ilyenkor is. Tehát habár IE nem lesz, maga a motor benne marad. Gondolom ilyesmiről lehet szó most is, különben nem is működne a rendszer.

Nem értem amúgy az EU bizottságnak miért nem tetszik a kivesszük verzió. Teljes nonszensznek tartom, hogy más céges termékeit kelljen a Microsoftnak reklámoznia a saját termékében. Azt sem értem, hogyan állíthatják, hogy monopóliuma lenne az MSnek. Pl. erre a blogra is másfélszer annyian jönnek Firefoxszal mint IE-vel, és Safarival is majdnem ugyanannyian mint IE-vel (bár gyanítom a WebKit miatt ebben a Google Chrome is benne van). Opera? 1%. (Bár azt elismerem, hogy talán ennek a blognak a nézettsége nem fest teljes képet az internetről)

Szóval én továbbra is fenntartom, hogy az Opera imkompetens fejlesztői akik képtelenek normális browsert építeni ezáltal próbálnak meg valamiféle részesedést kicsikarni, holott ez mindenféle perek és aljasságok nélkül sikerült mind a Firefox mint az Apple vagy Google fejlesztőinek.
Norfren Re: Windows 7 minusz IE
Ezt hogyan értik, hogy "nem lasz rajta IE"? A html motor se? Az IE motorját sok program használja, amikor egy ablakban egy html fájlt kell megjeleníteni. Maga a mostani help rendszer is ezen alapul. Igy mindenki akkor is használja az IE lényegét, amikor fogalma sincs róla, annak minden biztonsági etc. veszélyével együtt.
MrWallace Re: Windows 7 minusz IE
Én meg követelem, hogy csináljon valaki egy böngészőt PocketPC2003-ra.
gergoke Re: Windows 7 minusz IE
Jó lenne lassan az Apple-t is beperelni, mert náluk meg csak Safari van a gépre telepítve. Külön kell telepítenem a Firefoxot, Chromeot vagy az Operát is.
Frenzy Re: Windows 7 minusz IE
Mindenki használja azt, amihez neki kedve van. Én IE-t használok meg Chrome-ot, utóbbit valamivel többet.

Azt nem tudom honnan szeded, hogy az IE nem biztonságos. Minden böngészőhöz jönnek ki folyamatosan a javítások, egyik sem képez kivételt ez alól. Az IE6 valóban kicsit gagyi böngésző (bár helyénvalóbb az elavult szót használni, hiszen 8 éves már szegény :) ), de a 7esről és főleg a 8asról ezt nem mondanám.
Pannóca Re: Windows 7 minusz IE
Én az explorerre haragszom eléggé, csomó oldalt amit a munkámhoz kell néznek csak, kizárólag explorerrel lehet "rendesen" megnézni, egyszerűen csak arra optimalizálják, a többivel használhatatlanok. (Ilyen eu-s, meg pályázatírós oldalak.) :S
Firefoxot használok, szeretem. Még néha szímankit toltam az is jó. /Az ie gagyi, nem biztonságos, a chrome meg túlságosan is az. :)/