Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

AeroSnap   (CubeHead)   
Néhány laptop gyártó ad a géppel együtt olyan kis programokat, amivel az ablakokat lehet rendezni szépen a képernyőn (ASUS esetében: Asus Multiframe). Például hogy az egyik ablak épp a felét foglalja el a képnek, a másik meg a másik felét. Ezek nagyon kényelmes kis programok, de csak az adott gyártó notebookjain futnak, ami sajnálatos.

Aztán bejelentették a Windows 7-et, amiben van egy remek új tulajdonság, amit Aero Snapsnak hívnak, és éppen a fentihez hasonló dolgokat tesz lehetővé. Ha az ablakot pl. a bal szélre húzzuk, akkor a képernyő bal felét fogja elfoglalni. Ugyanezt gyorsan megtehetjük a Wingomb+bal kombinációval is.

És aztán persze megindult a felhasználók általi "visszafelé" megvalósítás, és megjelent az AeroSnap nevű kis program, amivel ugyanez a funkcionalitás megvalósított Vista alatt (meg talán XPben is működik).

Letölthető innen

Ezen a címen kis videón meg lehet nézni működés közben is.

 

Hozzászólások

Re: AeroSnap
Mikor wide monitort vettem, első dolgom volt egy ilyen programot keresni. Kb 2 perc alatt már a gépemen volt egy ingyenes, jól működő cucc, aminek még a nevére sem emlékszem. Aztán azóta jó, ha 5x használtam. Legtöbbször felesleges.