Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Back to hétköznap   (Finnország)   
Tegnap ismét munkába álltam és már megint egyszerre százfele akarnak szakítani - ez pedig általában gyenge eredményt produkál és én sem rajongok érte.

Aztán pótolva némi kimaradást ... december 27-én egy hagyományos de rendhagyó Tankcsapda koncerten voltunk. Hagyományos, mert szinte minden évben megyünk rá, előtte spagetti a menü (vagy chilisbab), no meg whiskey innivalónak (idén ez utóbbi minimális volt). Rendhagyó, mert ezúttal pl. Bravo családostúl jött, és senki sem maradt túl sokáig utána, én is meg Gab is rögtön utána mentünk is haza.

Aztán 29én MrWallace és Gonosz Lord Imi volt soron, az ő kártyajátékukat néztem és beszélgettünk. Azt hiszem a több órás megfigyelés eredményeképp legalábbis az alapjait sikerült elsajátítani az Ultinak, még utána is olvastam neten ... talán jövőre ki is próbálom :-)

Kicsit sűrű volt a program és rövid az otthon tartózkodás de azért még másnapra egy társasjátékos nap Filével meg Brigivel belefért mielőtt este repülőre ültem volna.

Finnországban aztán sűrű szerepjáték illetve ennek a hétnek az elején Grand Theft Auto IV volt a program, mielőtt a korábban már említett munkába kellett volna menni. Hideg van, ma reggel -18 fok volt, most pedig esik a hó. Tél nem lesz, mert holnap-holnapután már plusszokat igérnek. Kár.

 

Hozzászólások

Pali Re: Back to hétköznap
Akkor ott is probléma pl. az útszéli növényzetnek a téli sikosságmentesítés? Nem beszélve az autók karoszériájáról (rozsdásodás, egyéb)...

Monjduk biztosan van alternatíva a síkosságmentesítésre, de gondolom, hogy az azon felül, hogy többe kerül, ami nem biztos, csak tippelek, gondolom más felszerelést (gépek, egyéb) igényel, ami szintén kiadás.
Frenzy Re: Back to hétköznap
Kisebb utakat és járdákat kaviccsal szórják le (görkorisok rémálma). És aztán amikor minden elolvadt és nagyjából felszáradt akkor jönnek hatalmas gépekkel és össze is szedik a rengeteg kavicsot (tavasszal).

A főbb utakat városokban, főutakat, autópályákat pedig sózzák, de hogy pontosan mivel, azt nem tudom. Mintha valami műsóról / só szerű dologról hallottam volna nem sokkal ezelőtt, de pontos összetételt nem tudok :-)
Pali Re: Back to hétköznap
Azt szeretném még megkérdezni, hogy Finnországban milyen anyagokat használnak fel az utak, autópályák síkosságmentesítésére?
Frenzy Re: Back to hétköznap
Nem tudom, hogy van-e - de itt általában eléggé tiszta a levegő, sokkal tisztább mint más nagyvárosokban.

Nyaranta szokott romlani a levegő minősége ha nincs szél. Meg tavasszal mindig sok a por a levegőben, de szmogriadóról itt még sosem hallottam :)
Pali Re: Back to hétköznap
Apropó, Finnországban Pl. Helsinkiben, van hasnoló rendelkezés?


:)
Pali Re: Back to hétköznap
Az elmúlt napokban Budapesten is elég hideg volt, -4 és -12 fok között mozgott a hőmérséklet. Hó viszont nagyon keveset, vagy inkább egyáltalán nem esett.

És mától bevezették a szmogriadót Budapesten.
Érdekes egy dolog, de a probléma az, hogy szerintem nagyon felkészületlenül kezdték és nem dolgozták ki rendesen sem a rendeleteket, sem a gyakorlati alkalmazását. Na mindegy, majd meglátjuk mi lesz ebből. :P
:)

Olvastál erről?