Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Tél (vagy nem), kiskarácsony, stb   (Finnország)   
Az elmúlt egy hétben sötét, esős és hűvös idő volt, minden szürke és a nap sem süt. Aztán tegnap reggel esett egy kis hó, ma meg este még több. Bár elég nedves, legalább megint fehér a táj. De ki tudja meddig? Mindenesetre a tavalyi borzalmas tél után az idei sem néz ki jobbnak, legalábbis eddig.

Ma meg holnap "kötelező" jelleggel tréningre küldött a cég. A Scrum eljárást tanuljuk, illetve a végére mindenkiből Scrum Master lesz, ami talán komolyan hangzik, de gyakorlat nélkül az ilyen tanúsítványok szerintem nem sokat érnek. És habár a cégünknél nagyon szeretnék ezt előtérbe hozni szerintem azért kétséges, hogy hogyan áll majd az ügyfelünk egy efféle módszertanváltáshoz.

Pénteken kiskarácsony lesz, szűk baráti körben. Mivel a többiek mind finnek ezért úgy gondoltam a magam részéről valami olyasmit viszek (kaját) amit biztosan nem ismernek. Így estt a választás a mákos bejglire. Finnországban nem lehet mákot kapni (én legalábbis nem tudok róla) így ezt otthonról kellett rendelni. A recept is otthonról érkezett, de amikor először elolvastam kissé kétségbeestem, hogy biztosan jó ötlet volt-e belevágni.

Ma sor került a nagy műveletre és az előbb meg is kóstoltam a végeredményt. És hát büszke lehetek magamra, mert jól sikerült. Legalábbis ízre: a teteje sajnos kicsit kirepedt, de ez nem baj. Ahhoz képest, hogy sosem sütök/sütöttem semmit - egyedül (segítség nélkül) főleg nem - igazán meglepődtem az eredményen. Mostmár csak azon izgulhatok, hogy hogyan fog ízleni az ismerősöknek :-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.