Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

IBM   (CubeHead)   
Sosem értettem az emberek mit esznek az IBM cég termékein, mert szerintem silány minőségű vagy egyenesen rossz dolgokat csinálnak (software oldalon), amiket aztán ráadásul eszméletlen áron próbálnak a mit sem sejtő ügyfeleknek eladni. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.

Most épp le kellett töltsek tőlük valamit. Az még rendben van, hogy a Google Chrome béta állapotú, de ettől a letöltési oldaluktól egyszerűen összeomlott. Nem egyetlen tab (mint ahogy szokott) hanem az egész program. Következő próba IE. Ebben az oldal bizonyos részei olyan pici betűkkel voltak írva, hogy 300% zoomon talán látszott belőlük valami (de ekkorra az oldal rendes részei már nevetségesen néztek ki). Firefoxban jó volt.

Na hát végülis nem ők az első cég, akik olyan oldalt gyártanak ami csak bizonyos böngészőben jó, na de mégis ...

... a letöltséhez persze regisztrálni kell, amit különösen utálok, de végül is a céges email címre annyi spamet küldenek, amennyit nem szégyellnek.

Aztán jön a telepítés, megjelenik egy üres ablak, benne két választási lehetőség: elfogadom a licensz szerződés feltételeit, és nem fogadom el. De licenszszerződés nincs sehol. Csak a helye, nagy üres ablak. Kicsit érdekes hozzáállás (ez amúgy mint kiderült azért van, mert finnish locale van beállítva a gépen, és a csomagban nincs finn nyelvű EULA).

A kérdéses termék amúgy .NET komponenseket tartalmaz. Az elnevezésük eléggé borzalmas (nem követik a jól bevált elnevezési eljárásokat). És akkor a termék dokumentációját még csak meg sem említem.

Szóval öröm velük és a termékeikkel dolgozni :-)

 

Hozzászólások

Re: IBM
Én tavaly használtam Eclipset. Szar. :)
Frenzy Re: IBM
Meg az egerek. Én nemrég kaptam új egeret a cégnél, MS bluetoothos egér, és nagyon jó a formája, sokkal kényelmesebb mint az eddigi patkányok.

Eclipse-t évek óta nem láttam testközelben, látatlanul nem húzok le semmit :P
PAStheLoD Re: IBM
Még jó, hogy az Eclipse-t nem említetted :D

Amúgy notebookjaik egész jók. Ők is megmaradhattak volna a hardvernél. Microsfotnak is az egyetlen jó terméke a MS billentyűzet. :)
MrWallace Re: IBM
IBM egyben erős: marketing. És mindig lesz egy őskövület a cégnél valami magasabb pozicióban aki azt mondja, hogy igen az IBM az minőség. Csak olyat érdemes venni.
Az elenevezésekről annyit, hogy az OS/400 parancsai elképesztően jól konzerválták a 60-as 70-es éveket, de hozzá készült Java csomagok elnevezései is elég retrok.