Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Szerepjáték   (Freetime)   
A hétvégén megint vámpíroztunk (szerepjátékban természetesen). Ezúttal új karakterrel játszottam, mivel az előző vámpírt sajnos utolérte a végzete (mint kiderült ... én eddig csak azt tudtam, hogy semlegesítették, azt nem, hogy meg is halt). Mindenesetre frissitő hatással volt új karakter bőrébe bújni.

Ezúttal komoly előmunkát igényelt a létrehozás, mivel az új fickó 1859-ben született Oroszországban. Régi szép cári idők :) Mindenesetre sikerült némi történelmet elolvasnom ezzel kapcsolatban, csak hogy fogalmam legyen bizonyos dolgokról és történésekről. De a mesélőnek is tetszett, hogy a karakter háttértörténetében történelmi utalások vannak a kor bizonyos eseményeire.

Végül is egy 14 oldalas iromány született a karakterről (születésétől a haláláig, majd vámpírként való ténykedése 2007-ig), ami talán a legrészletesebb háttér amit valaha csináltam, tekintetbe véve mind mesélőként mind játékosként való ténykedésem.

Ezek után a szombati játék is jól sikerült: mi sem mutatja jobban, mint hogy összesen 15 órát töltöttünk el vele :-) Az eleje kicsit akadozott az új karakter miatt, de a végére talán sikerült végre elfelejteni, hogy hogyan is viselkedett a régi és sikerült az új fejével gondolkozni. Érdekes megfigyelés, hogy az új karakter fejével "gondolkozva" más vélemény alakult ki bennem a történetben már korábbról ismert alakokról. Én persze ugyanaz maradtam, de a karakterem megváltozott. Viszont engem legalábbis meglepett, hogy mennyire jól sikerült alkalmazkodni ehhez a változáshoz, és valamit azért csinálni, mert a karakterem úgy gondolja, nem pedig mert én úgy gondolom. De talán épp erről szól a szerepjáték :)

(viszonylag keveset játszok és sokat mesélek, ezért talán más játékosoknak ez nem akkora újdonság ;) )

Most pedig nekem kell készülődni ezen a héten, mert ismét én vagyok soron mesélni (hetente váltjuk egymást).

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Szerepjáték
Az emberek mindenféle hobbikba beleölik a szabadidejüket, miért pont ebbe ne kéne? :)

De ha a hasznosságát nézzük, akkor a finnül tartott szerepjátékok, felkészülés, irományok meg ami ehhez köthető rendkívüli mértékben hozzájárult a finn nyelvtudásom, kifejezőkézségem és beszédkézségem fejlődéséhez :)
Pannóca Re: Szerepjáték
Ja, ezt nem leszólásnak szántam. Hanem hogy ha ennyi energiád, kreativitásod van tovább kellene fejleszteni.
Frenzy Re: Szerepjáték
Ilyen alapon majdhogynem az összes szinészt (főleg aki csak mondjuk hobbiból csinálja) leszólhatnád :P
Pannóca Re: Szerepjáték
Ez nekem ilyen pótcselekvésnek tűnik... de azért nem mondom,h legyél te is cárvámpír :D. Lehet regényeket kéne írnod. :)