Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

USA suxx again?   (Érdekes)   
Már szinte meg sem lepődök rajta, de az USAnak megint sikerül felülmúlnia magát paranoid idiótaságaival.

Elvehetik a laptopokat az amerikai határon

Röviden és tömören, ha a határőrnek nem tetszik az arcod, elveszik a notebookod vagy más adathordozód, és visszakapod valamikor ... és még gyanakodniuk sem kell.

"...A San Franciscó-i fellebbviteli bíróság áprilisban úgy ítélte, nincs törvényi akadálya, hogy a kormány a nemzetközi utasok laptopjait bűncselekmény gyanúja nélkül is átvizsgálhassa."

Eddig se akartam menni arrafelé, de ez az érzés csak fokozódik amikor ilyesmiket hallani :-D

Update: Másik helyen ugyanez ... Elkobozhatják a laptopokat az amerikai határon.

 

Hozzászólások

MrWallace Re: USA suxx again?
Én már találkoztam ezekkel. Volt egy rövid kalandom egy K9-es kutyával, de az én cuccomba nem evett bele. Aztán jön a határőr aki kér újlenyomatot megkérdezi meddig maradsz, mit csinálsz, viszont amint meghalja hogy hova mész (Fargo) elmosolyodik (ahogy a dilisekre szokás) és Welcome to the United States. Utána a vámos megnézi a bevándorlókhoz képest szánalmas mennyiségű csomagodat és tessékel is kifele a terminál fele. Persze a biztonsági ellenőrzésnél még a cipődet is le kell venned, de nem kivételeznek senkivel.
Szerintem adott helyzetben egy magyar vámos sokkal nagyobb köcsögséget is elkövethet. Mint ahogy annak neki is kezdett amikor hazafele jöttem. És neki sem kell túl sok indok.
Pannóca Re: USA suxx again?
Hm. Ez W-t még rosszul érintheti, bár olyan kis becsületes feje van :D