Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Homályos napsütés   (Finnország)   
Kicsit érdekes kezd lenni a napnak a fénye errefelé. Mondjuk ez abból adódik, hogy kb fél óra múlva teljesedik ki a 60% napfogyatkozás itt Finnországban. Mai blog ajánlatom a Dark Sun kinézet ;-)

Napfogyatkozás

Update 12:32: Mivel a napfogyatkozás ténye nekem legalábbis hirtelen jött, rendes felszerelés nem is volt nálam, amivel meg lehetne nézni. Egy gyors széjjelnézés a céges irodaszer raktárban és máris kész a csúcstechnikával készült napvizsgáló eszköz: sötétbarna és széles ragasztószalag, 4 rétegben. Bár nem tudom mennyire védi a szemet (asszem semennyire), de legalább látható benne a nap meg napfogyatkozás. A nap tetején egy szép nagy terület a már le is van takarva. :-) 12:50-kor lesz teljes (60%) itt.

Update 2, 12:57: Gyors utánaolvasás után végül is nem a direktben néztük a napot a csúcstechnológiás sötétítőn keresztül, hanem egy nagy ablakon a visszatükrözödését (továbbra is sötétítve), így talán csökkentve a szemkárosodás veszélyét. Amúgy érdekes volt, az árnyékok elmosódtak, a fény olyan nyomott volt (még mindig az). Meg nem lehetett úgy érezni a nap erejét, hiába felhőtlen égen sütött.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.