Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Sok éves rabság, 3D modellezés, nyaralás   (Finnország)   
Tegnap megkaptam azokat a papírokat, amik hosszú rabságom feltételeit ecsetelik. A bankom küldte őket, mivel egy elég méretes (legalábbis nekem) összeggel fognak megtámogatni lakásvásárlás ügyében. Már a szerződésemet is láttam, amit meg a tervező vállalattól kaptam - akik az eladók jelen esetben. Holnap lesz aláirosgatás mindkét helyen. Költözés meg ősszel.

Hétfőn sikerült a konyhabútorok szineit is eldönteni. Nem volt egyszerű, mert elég nagy volt a választék. Erre is csak azért volt lehetőség, mivel ilyen "korán" ugrottam bele ebbe az üzletbe. Ugyancsak eldöntésre kerültek a csempék: konyhában, fürdőszobában, saunában.

A döntés után még kicsit módosítani kellett, miután berajzoltam a konyhát is a 3D modellbe, amit csináltam a házról. Ez a modellezős dolog elég jópofa: én a Google SketchUp programot használtam, amivel pillanatok alatt meg lehet rajzolni a megközelítő mását például egy lakásnak meg bútoroknak. A tanulási folyamat is borzalmasan egyszerű volt, néhány tanító videót kellett csak végignézni. És így most könnyedén tudom mondjuk a bútoraim elhelyezését tesztelni a lakásban. Kár, hogy az életben nem úgy lesz új polcom, hogy Ctrl-t nyomva tartva mozgatom a régit :D

De a program használata már máshol is körvonalazódik: szerepjátékozás során öt perc alatt felúzható mondjuk a diszkó terve, ahová a vámpírkarakterek betévednek :-)

Lassan közeledik a nyári vakációm ideje is, szokás szerint aki szeretne valamit Finnországból az jelezze felém. Kocsival megyek haza, úgyhogy viszonylag szabadon lehet rendelni ;) Akit a pontos dátum is érdekel, keressen meg emailben.

 

Hozzászólások

Pali Re: Sok éves rabság, 3D modellezés, nyaralás
Na és mikor jössz majd haza? És mennyi időre? Milyen programokat tervezel? :)
Pali Re: Sok éves rabság, 3D modellezés, nyaralás
:)
Most még kiváncsibb lettem! :D
Na majd egyszer remélem hozzájutok, hogy megkostóljam! :)
Pannóca Re: Sok éves rabság, 3D modellezés, nyaralás
A mustárra nem emléxem, csak a majonézre, hogy brutálisan tömény, nem szeretem...
Re: Sok éves rabság, 3D modellezés, nyaralás
A finn mustár "más" és kész. ;-)
Amúgy úgy kell elképzelni, mintha összekevernék ketchuppal, de mégsem venni észre a színén. Mindegy, meg kell kóstolni és kész. Én kegyetlenül érzéketlen vagyok az ilyen majomságokra (mustár, mustár), de mégis jobban ízlik és hiányzik, ha nincs.
Frenzy Re: Sok éves rabság, 3D modellezés, nyaralás
25 éves rabságot kértem a banktól, de lehet, hogy csökkenteni fogom, ha jól alakulnak a dolgaim az év második felében. Itt bármikor törleszthetem a hitelem tetszőleges részét, mindenféle egyéb fizetés (büntetés) nélkül. Valamint évente egyszer ingyen átütemeztethetem a hitelt, szintén ingyen. És még sok sok mindenféle dolgot lehet vele csinálni, anélkül, hogy a bank ki akarna velem tolni. Szerencsére.

(Ha nem számítjuk kitolásnak azt, hogy jóval többet fizetek vissza mint amennyit felvettem :D )

Én több bankban is jártam, de a saját bankom adta a legjobb ajánlatot.

Finn mustár ... hát ... más. Meg kell kóstolni, leírni nehéz. Esetleg File vagy Panna vagy MrW, ti már kóstoltátok, le tudjátok írni profin a különbséget? :)
Pali Re: Sok éves rabság, 3D modellezés, nyaralás
És meddig tart a "rabságod" kb.? Mert szerintem nagy dolog, hitelt felvenni. Én kb fél éve próbálom magam rávenni itten, de mondjuk így, nagyon óvatos vagyok...

Na és milyen a Finn mustár? :) Mert én szeretem a mostárokat itt. Miben különbözik a Magyartól, amit "megszoktam"? :)
Pannóca Re: Sok éves rabság, 3D modellezés, nyaralás
Nagy biznisz ez a banknak, az utálom mikor még úgy próbálják beállítani mintha nagylelkűek lennének. :)
Frenzy Re: Sok éves rabság, 3D modellezés, nyaralás
PAS, a bankolás itt nem éppen ugyanúgy megy mint otthon. A legkisebb probléma nem volt vele se stressz, várakozás, semmi. Ekkora hitelhez jár már személyi ügyintéző is. Időre oda, aláír, és kész. Egyszerűen el lett intézve minden (megkezdődött a rabság).
Pannóca Re: Sok éves rabság, 3D modellezés, nyaralás
Oh, pedig az olyan finom volt, dehujék :( :) A legbrutálisabb étcsokik a jók...

A régi lakás is megtenné, vagy legalább az út, benzinpénzösszedobással v bármi :) /Még nincs semmi nyaralás terv, legyen egy cél./
Frenzy Re: Sok éves rabság, 3D modellezés, nyaralás
A kedvenc csokid már nincs. Mármint a vékony Fazer még megvan, de Mokkásat már nem árulnak. Van belőle valami extra csokis meg fehér csokis.

Potyautas?? Új lakást csak novemberben lehetne kipróbálni, ha ilyesmire számítanál :P
Pannóca Re: Sok éves rabság, 3D modellezés, nyaralás
Ja és hazafelé nem kell két potyautas?:))
Pannóca Re: Sok éves rabság, 3D modellezés, nyaralás
Wow, kaját is lehet kérni, e felett átsiklottam első olvasásra. Hoznál nekem a szokásos Mokkás Fazerből két táblát? Meg pár Ciderit ha férne... Előre is nagyon köszi!!!
PAStheLoD Re: Sok éves rabság, 3D modellezés, nyaralás
A leendő álomlakásodról szkeccsáppos képet mutatsz? :)

A bankoláshoz meg sok szerencsét, kitartást meg érvényes személyit!
Re: Sok éves rabság, 3D modellezés, nyaralás
Szokásos mustár, szokásos mennyiségben. Az utolsó tubust fogyasztom. ;-)