Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Beázás, szárítás, szerepjáték, tavasz, repülés   (Finnország)   
Most összegyűlt pár dolog, amiről írni lehetne. Kezdjük az elején. Múlt héten amikor hazajöttem egyik nap, feltűnt, hogy a könyhacsap mögött a törlőrongy vizes. Aztán kis vízpatakokat fedeztem fel, amint a konyhaszekrény mögül folydogáltak. Vidámság.

A víz fentről jött, ezt hamar megállapította a karbantartó cég embere, aki azonnal házhoz jött. Talán a gondnok jobb szó rá, nem tudom hogyan fordítanám le. Mindenesetre víz azóta a konyhában nem jött, viszont most kaptam másfél hétre egy szárítógépet, ami a konyhában fúj és megy és párátlanít. "Jó" ám folyamatosan ezt hallgatni, nem beszélve a sok csőről és vezetékről ami a konyhában van.

Na de ha ez még nem lenne elég, hétvégén (pénteken) este egy dudor jelent meg a tetőn, ahogy elkezdett a festék alatt felduzzadni. Ez már a nappaliban volt, ami kicsit aggasztóbb talán. Mindenesetre a felgyűlt víz nem tudom honnan jött, de szerencsére nem jött sok, és nem is folyamatosan folyt, csak felduzzasztotta ott, aztán úgy maradt. De azóta nem csorgott onnan sem több.

Mindenesetre ha a fenti szomszédok nem lenne elég ok elköltözni, ez már talán igen. Úgyhogy ennek örömére tegnap megnézésre került 3 lakás - 1 épülőben lévő és 2 már "használt" - de igazából még nincs nagy előrelépés ebben a témában.

A hétvégén volt megint szerepjáték, és most a 4 napos hétvégén dupla menet is lesz.

A tavasz megjött végre ide is. Múlt héten végig napsütés és kék ég volt, mára sajnos felhős lett az idő, de nem esett az eső, és még mindig 10 fok felett maradtunk. Mondjuk a felhős idő a sok nap után kicsit depressziós érzéseket kelt - na de nem úgy, mint a nagy sötét tél :-). Ma egész nap ennek örömére kurzuson üldögéltem, és ez lesz a program holnap és holnapután is.

És ma végre sikerült sort keríteni a régóta húzódó repülésre is.

Az indulás természetesen Malmiból volt, de pechemre a torony már korán bezárt. Úgyhogy leszállásokat nem lehet gyakorolni ilyenkor itt. Ezért átruccantunk Hyvinkää-be. Ez olyan 15 perc repcsivel. Ott is van reptér, irányítás ugyan nincs, de lehet leszállásokat gyakorolni. A vártnál sokkal jobban mentek a dolgok, úgyhogy nem is vacakoltunk vele sokat, vissza Malmiba.

Na röviden ennyi most.

 

Hozzászólások

Pannóca Re: Beázás, szárítás, szerepjáték, tavasz, repülés
Már megint tavacs van?