Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Hol a tél??   (Finnország)   
Valószínűleg idén már nem lesz tél Finnországnak ezen a déli részén. Most ugyan nagy pelyhekben hull a hó, már megint van jó néhány centi, de délutánra 4 fokot jósoltak, péntekre 5 fokot és esőt, úgyhogy tulajdonképpen ez a mostani hótakaró csak arra szolgál, hogy borzalmas latyak legyen belőle délutánra.

A hét hátralevő részére is + fokokat jósolnak, sokat.

A korábbi években a hó nem csak azért volt jó, mert nem volt latyak, hanem azért is, mert éjszaka fényt ad (vagyis visszaver, ha teljesen pontosak akarunk lenni), amitől aztán a hosszú és sötét éjszakák nem voltak annyira sötétek. Márpedig szerintem ez fontos szempont (legalábbis nekem) abban, hogy elviseljem ezeket a sötéteket.

A munkahelyemen most megint nagy a forgalom, állandóan szól a telefonom, és így nem tudok egyetlen feladatra sem hosszabban koncentrálni. Ha így folytatódik a dolog, kénytelen leszek kikapcsolni, mert így meg semmi sem készül el, hogy folyton valaki félbeszakít :) Mindenesetre talán jövő hétre sikerül végre az egyik projektet lezárni, ráadásul teljesítmény alapú jutalmazással is kecsegtetnek. Jővő héten hétfőn egy másik projekt lezárásaként "eszünk, iszunk, mulatozunk" kötetlen projekt-lezáró meeting lesz - már régóta várok ilyesmire :)

Tegnap voltunk ismét pókerezni a Grand Casino Helsinkiben, de ezúttal négyőnk közül senki sem jutott közel a végső asztalhoz. Én a magam részéről a türelmetlenségre kenem amiért kiestem, nem a szerencsére (vagyis annak hiányára) ;)

 

Hozzászólások

Pali Re: Hol a tél??
Hát igen, a tél alaposan lecsökken életünkben. Pl. ma Budapesten 17 fok volt. Igazi tavasz, holott még azért eshetne a hó. Figyeleld meg, nyáron meg megint "46fok" lesz árnyékban, amit nem akarok... :S
Pannóca Re: Hol a tél??
Áh, de nincs globális felmelegedés. :D