Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Hosszú hétvége meg repülés   (Megint Mo.)   
A hétvégét Magyarországon töltöttem, hirtelen felindulásból elkövetett látogatás során. Valamiért a Malév akkor is olcsó jegyet akart nekem eladni, amikor 1 nappal indulás előtt néztem rá a jegyárakra. A Finnair bezzeg ilyenkor már sok száz eurót elkérne érte, nem is igazán értem, hogyan tudnak így versenyezni (vagyis igen: a finnek sokszor választják inkább a hazait, mégha az drágább is - és nemcsak repülőjegyekben!).

Mindenesetre csütörtök estétől hétfő estig már egész tisztességes időt el lehet tölteni valahol, úgyhogy ha máskor is lesz olcsó jegy, elképzelhető, hogy újból nekivágok egy ilyen hosszabb hétvégének (bár legközelebb lehet Debrecenig el sem jutok, ugye File? ;)).

Pénteken MrWallace-szel meg Pannócával találkoztam a Morikban (gesztenyepüré rulz). Előtte kb 30 perces villámtalálkozás volt Gab007-el is. Szombaton kirándulás, vasárnap pihenés, hétfőn pedig mindenféle dolog, délutántól pedig utazás volt a műsör. Hétfőn este aztán a repülőben ültünk már mind, volt még vagy 5 perc indulásig, amikor a repülő megmozdult, és elindult hátrafelé (pushback), motorok felpörögtek, és indult a taxizás. Bekapcsolták ugyan a biztonsági tájékoztatót, de a finn nyelvűnek még vége sem volt (a magyar és angol nyelvűn túlestünk ekkorra) amikor a kifutópályán kezdett a gép gyorsítani. Nem mintha zavarna, hogy végre időben (vagy inkább korán) indultunk el, de azért kicsit kapkodásnak tűnt a dolog :)

A repülőkön a kaja immár szánalmas szendvics szintre degenerálódott. Korábban még adtak vacsorának nevezhető kaját, mostmár csak egy vajkrémes melegszendvicset osztanak, kis csokival. Karácsonykor a Finnair is ilyet játszott. Ilyet adnak délután is, este is, szóval nem foghatják rá, hogy uzsonna. MrWallace-ékkal beszéltük, hogy tulajdnképpen szinte jobban járok egy fapadossal: az olcsó, és legalább tisztességes szendvicset vehetek, ha mégis rá akarok szánni vagy 8 EUR-t - ebben a mostaniban volt egy szelet sonka meg két kovászosuborka gerezd, szóval szánalmas. Főleg a Malévtől, akik mindig reklámozzák, hogy hazai ízek így meg úgy. Viszont fapadosok csak nyáron repülnek, amit persze megértek, mert a csütörtöki járat alig 1/3-ig volt tele. A tegnap estiben legalább többen voltak, nem maradtak bevétel nélkül. :P

 

Hozzászólások

Re: Hosszú hétvége meg repülés
Lehet. ;)