Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Segítségnyújtás   (Megint Mo.)   
Ha már ilyen sok linkelést végzek az utóbbi időben, akkor egy újabb gondolatébresztő írás ezúttal Razide tollából.

Szociálpszichológia mint bulvártéma

Egyszer amikor otthon jártam azt hiszem valami kicsit hasonló témájú vizsgálat eredményét mutatta be a Fókusz (talán, de nem biztos hogy ez a műsör volt). Mondjuk ott azt hiszem a kövér és csinos nők kiszolgálásának különbsége volt terítéken: lerobbant autóval illetve plázában útmutatással meg boltban segítségkéréssel mértek. A csinos hölgyet szívesen kiszolgálták, segítették, megálltak a "lerobbant" kocsijánál hamar (szinte azonnal ketten is?). Ellenben a másik véglet, a kövér nő, nem nagyon segítették/szolgálták ki, és a "lerobbant" kocsinál is sokat álldogált, amíg végül valaki megállt. Ha esetleg pontatlanul írtam volna le, akkor elnézést - az említett műsör jó régen volt már.

Talán ez a "segélykérő és járókelő" közötti kapcsolat kategóriájába esik - lásd Razide írását.

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Segítségnyújtás
A fix dátum megoldás nem tetszik nekem, de kapott egy GUIDot, remélem így már nem okoz problémát :)
PAStheLoD Re: Segítségnyújtás
.. mi már csak ilyen gyarlók vagyunk :P

offtopig: Az RSS feededben a "további bejegyzések.."-nek tudnál adni egy GUIDot vagy fix dátumot (1970-01-01 pl?:P), mert netvibes azthiszi, hogy mindig új "régebbi bejegyzéseid" vannak :)
Re: Segítségnyújtás
Nahát, látom, te is érdekesnek találod a témát. Pedig ez az a könyv, aminek láttán szörnyülködtél egyet, hogy "te ilyet is olvasol?", mintha legalább egy MLM előnyeit ecsetelő könyvet kértem volna el Pannócától :-).
Pannóca Re: Segítségnyújtás
Ja azt én is láttam. :)

ö. lusta vagyok pötyögni, idemásolom razidés kommentem egy részét:
"ha a Kókuszról van szó, abban az dühít, hogy Marsi Anikó is bemondó, szerkeszti a műsort, akinek elvileg szociológus végzettsége van, de simán letagadhatná, ugyanolyan laikus, közhelyes dolgokat puffogtatnak benne, mint az áltudományos magellánban. :S"