Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

GMail .zip küldés   (CubeHead)   
Ma reggel meggyűlt a bajom a GMaillel. Egy .ZIP filet kellene hazaküldjek magamnak, amiben belül .EXE fileok is vannak, és a GMail nem hajlandó ilyet fogadni. Próbáltam átnevezni, de ezt a trükköt már biztosan sokan eljátszották vele, mert nem vette be. Ugyanúgy lecserélte a kis .ZIP fileomat (másik kiterjesztéssel persze) egy .TXT-re, hogy márpedig ez vírusos és kész.

Megjegyzem, nem vírusos. Neki azzal van baja, hogy .EXE van a .ZIPben.

Megpróbáltam kódolni jelszóval a .ZIP filet, de ekkor meg azt állította a kis lecserélt .TXT-ben a drága, hogy kódolt tömörített állományt talált. No shit. X-|

Megpróbáltam sokszorosan különböző tömörítőkkel csomagolni (valahol olvastam neten erről a teknikáról) de úgy tűnik ők is olvasták ezt a postot.

A háború kezdett elvadulni, úgyhogy elővettem egy C# fordítót és írtam egy rövid programot ami AES enkódol egy filet (biztos lett volna egyszerűbb megoldás, de egyrészt .NETben kb 3 perc megírni, másrészt ekkorra már a szememre ereszkedő vörös ködtől és indulatoktól nem láttam a fától az erdőt sem :P), és így már sikerült hazaküldenem magamnak. Mellékeltem a levélhez a kis program forráskódját is, hogy otthon majd tudjam dekódolni. Igy már simán ment a levélküldés.

És hogy mi a tanulság? Ok, hogy vírusok meg .ZIP fileok, na de hogy válogatás nélkül mindent szűrünk? Az nem vírus szűrés, ha egy kiterjesztés alapján blokkolok egy filet! Legalábbis szerintem semmiképpen.

 

Hozzászólások

Frenzy Re: GMail .zip küldés
PAS, úgy próbáld meg, hogy bezipeled az .EXE-t, és a .ZIP-et küldöd el.

Pannóca, nem tagadom felfrissítő néha az ilyen problémamegoldás, főleg ha tekintetbe vesszük milyen monoton és egyhangú a munkahelyi lét egyébként :) De azért folyamatosan nem lenne jó ilyesmivel játszani.
Pannóca Re: GMail .zip küldés
Nem tudom, hogy vagy vele, de MrW-n azt látom, hogy alig várja, hogy ilyen problémába ütközzön és jól meghekkelhesse. És csakazért sem adja fel, pedig lenne biztos egyszerűbb megoldás...
Ilyen a kockalét. :)
PAStheLoD Re: GMail .zip küldés
Thunderbirddel, IMAP-on keresztül, egy 16KB-s exe-t

akarmi.exe -> akarmi.-xexexe.rar.zip.wii és elment.

Alternatív megoldás, hogy felrakod egy ilyen massmirror.com szerű oldalra.
Frenzy Re: GMail .zip küldés
Én reggel kipróbáltam néhány kiterjesztést, de úgy tűnt, hogy GMail már a tartalomra utazik, nem a kiterjesztésre :-(
Razide Re: GMail .zip küldés
Volt már ilyen problémám. A Zip kiterjesztést átírtam piz-re, és ment simán. Ma már ez sem jó?