Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Kuchen poker   (Freetime)   
Bár leírva semmi sem olyan mulatságos, mint valójában, azért itt most megörökítésre kerül a ma esti poker partink. Szokás szerint csütörtöki poker volt, no limit texas hold'em sit'n'go. Azonban a házigazda ezúttal szerzett Németországból valami süteményt. Olyasmi volt, mint a mézes Magyarországon, csak még volt neki egy marcipán réteg az alján. De amúgy borzalmas volt, főleg az a típus belőle, ami úgy nézett ki mint valami cipőtalp. A dolog neve valami lebkuchen vagy mi a csuda volt, de szóval a kuchen szó, ami megragadt belőle, mint sütemény.

Valamikor aztán játék közben amikor egy király volt kinn az asztalon, valaki elszólta magát, hogy vajon ki fog most nyerni a kuchennel. Mivel a sütemény nagy "népszerűségnek" örvendett, ezért jött az új szabály: ha valaki úgy nyer, hogy egy K (király) van a kezében, kap egy kuchent és meg kell ennie. Ha esetleg valaki KK-val kezdene, az még nagyobb pech: két kuchent kell megennie.

Az új szabály osztatlan sikert aratott, többször is láttunk egyébként egész jó kezeket eldobva: senki sem akart egy idő után királlyal nyerni. A "gyengébb" indegzetűek már a kártyák megnézésénél mosolygásba fulladtak, ha épp sikerült egy K kártyát osztani nekik.

A játék egy új dimenzióját sikerült így megismerni, már már komolytalanságba fulladtunk egy-két helyen, amikor mindenki csak nevetni bírt a szituációkon. Ahogy előre éreztem, így leírva nem olyan mókás a történet, mi mindenesetre nagyon jól szórakoztunk :-) Bár nehéz a beszerezhetősége (Németország), talán megnézzük hátha a helyi LIDL-ben is árulnak ilyet, a jövő heti játékhoz.

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Kuchen poker
Normál körülmények között ha mindenki kiszáll akkor aki egyedül maradt eldöntheti, hogy megmutatja a lapjait vagy sem. De ez amolyan baráti házi póker játszma volt, így a kuchenes szabály értelmében ha volt nála K, köteles megmutatni a lapjait. Ha visszaélésre gyanakodtunk, akkor volt még a lakásban olyan személy, aki nem játszott, vele lehetett ellenőriztetni a dolgot. :)
PAStheLoD Re: Kuchen poker
Mi van akkor, ha valaki blöfföl és mindenki kiszáll? Elvileg nem lehet megmutattatni a kártyát a pléjerrel :))

Viszont ez a halálsütis szabály nem rossz.. tegnap egyik barátom második X-ére kapott egy Róna szilvát. Hát, abból is csak a róna maradt meg. Majd felhasználjuk ilyen célokra :P