Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Utazási élmények HEL - BUD - HEL   (Finnország)   
Sikerült visszajutni Finnországba. Úgy gondoltam írok néhány szót az utazásról.

Hazafelé Finnair repített, semmi különös. Annyi megjegyzés, hogy az ételek terén egyre jobban takarékoskodnak a rendes légitársaságok: csak valami kis szendvicset adnak és kész. Régebben néha még akár "meleg" vacsora is volt. Most csak uzsi. De legalább adtak kéztörlőt (lentebb megérthető miért írom ezt).

Aztán jött Budapest - Debrecen. Ezt a Cívis Transzfer végezte ezúttal, mikrobusszal. Annak ellenére, hogy kis várakozás volt mielőtt tényleg elindultunk (mivel megvárnak más utasokat, nem csak egyedül utaztam) ez volt a legkényelmesebb módja a hazajutásnak amit négy év óta tapasztaltam. Csak ajánlani tudom őket, háztól házig szállítanak, a repülőtértől haza (meg később vissza). Ha tekintetbe veszem mibe kerülne egy teljes áru vasúti jegy, illetve, hogy az mekkora macera (+ pesti tömegközlekedés, bár mostmár Ferihegy 1-en is megállnak állítólag) számomra simán megéri a kényelmet az általuk kínált ár (12500 HUF - mintegy 50€ - oda vissza a reptérre).

Akkor az utazás másik fele, visszafelé. Szintén Cívis Transzfer, de kicsit hamar kiértünk Ferihegyre (több mint három órával indulás előtt). Bár inkább hamar, mint később!

Checkin csak a gép indulása előtt két órával van Ferihegyen (ahol egyébként tanulhatnának sorbanállás menedzseleést a finnektől). Már készültem, hogy kinn fogok ácsorogni, de aztán rákérdeztem, és self service checkint bármikor lehet csinálni. A self service checkinnél nem állt senki, úgyhogy ezen fél perc alatt túllestem (mellettem sokan álltak hosszú sorokban - az emberek nem teljesen normálisak :P), a baggage dropnál a hölgyek szintén üresen álltak (mivel mindenki inkább a hagyományos checkinhez áll sorba), úgyhogy a csomagtól is megszabadultam, irány befelé. Ezen kívül a self servicenél kezét lábát törte egy szintén fiatal hölgy, hogy segítsen, de támadását hárítottam ;) Ezt azért tartom fontosnak elmondani, mert így akár kevésbé rutinosak is túlleshetnek ezen a procedúrán sérülés nélkül.

Ferihegyen a dohányosok - nem dohányosok elkülönítése nem valami sikeres (ellentétben Helsinkiben) és egyes nem dohányzó részek is cigarettafüstben úsztak. No meg őrült meleg volt odabenn (a kabátot feladtam a bőrönddel együtt, bár nem emiatt). Visszafelé Malév gép volt, itt már törlőkendőt sem kaptunk, és a kiszolgálás is a megszokott szinten aluli volt. De legalább megmelegíteték a szendvicset :)

Na röviden ennyi :)

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Utazási élmények HEL - BUD - HEL
Gondoltam rá, hogy kijavítom a hozzászolást, de így sokkal mókásabb lett az a beszélgetés, úgyhogy meghagyom :P
Pannóca Re: Utazási élmények HEL - BUD - HEL
az. frajdi elsülés izé elszólás :)
Re: Utazási élmények HEL - BUD - HEL
Dr. Freud? :)
Pannóca Re: Utazási élmények HEL - BUD - HEL
-p +k fú :D
Pannóca Re: Utazási élmények HEL - BUD - HEL
Fú hát mikor tőled jöttünk haza én sokkot kaptam Kökin. :D Ott már megszoptam, hogy szép tiszta minden, itt meg ez a trocsok, és állhattam a tömött vonaton. Helsinki az már nyugat :/

Amúgy tegnap finneset olvastam, a finn információs társadalomról, de úgy általában a finnekről is vicceseket írt a fickó: http://www.tar.hu/isip/irasok/politol.doc

Szóval néztem msn-en,h Frenzy Ferihegy, gondoltam én be lennék tojva, de te perverz vagy szeretsz repülni. :)))

Jó a dark sun skin.
Re: Utazási élmények HEL - BUD - HEL
Ja a MÁV áraihoz és színvonalához képest már minden versenyképes. Lassan már az is, ha gyalog indul el az ember. ;-)
Re: Utazási élmények HEL - BUD - HEL
Azért a self service checkin nem annyira remek, mint ahogyan állítod. Én szívesen használom, ha van rá módom, de nem mindig lehetséges. Pl a múltkor olyan Lufis jegyem volt, amit nem volt hajlandó érvényes jegyként elfogadni az a remek rendszer. Tehát kénytelen voltam sorban állni stb.
Persze máskor - igaz Frankfurtban - röhögve ment egy ugyanolyan Lufis jeggyel a szolgáltatás igénybe vétele.
Szóval nem mindig az ember a hülye...