Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Jégszobrászat   (Freetime)   
Ma elmentünk megnézni délután a második debreceni jégszobrász bemutatót. Ezúttal külföldi vendégeknek nyoma sem volt, négy magyar fickó faragott több-kevesebb sikerrel jégszobrokat Disney figura alakúra (Razide csinált képeket is a dologról, bal oldalt a blogjában megtekinthető, vagy közvetlenül itt). Nézelődtünk kicsit, aztán bemondták, hogy fél héttől lesz majd a színpadon nagy közös faragás láncfűrésszel. Mivel még két óra volt addig, ezért úgy döntöttünk, hogy beülünk valahová.

Először a Mozart nevű helyre mentünk, ami bár főleg édességüzlet de van benne valami kis kávézó rész is. A kis szót komolyan kell venni, mert tényleg nagyon kicsi, csak kétszemélyes asztal volt szabadon, mi négyen voltunk -> újra látogatás a Morik Cafeban. A forró csokijuk még mindig nagyon jó (Arisztrokraták Forró Csokoládéja, olvadt csokival és rumos mazsolával .. nyamm).

Kis üldögélés után visszamentünk, hogy megnézzük a jégszobrászat végét, körülbelül 18:10-18:15 körül értünk vissza - jóval fél hét előtt tehát. És mit látunk? A két szobor amit a színpadon kellett volna faragniuk már készen is volt. Csodálatos. Úgyhogy ezzel be is fejeztük a jégszobrászatot, és inkább elmentünk enni valamit, majd Gyuláéknál forralt borral zártunk.

Az igazsághoz még hozzátartozik, hogy az egész jégszobrász programot sűrű homály fedte, már ami a tájékoztatást illeti. Mert neten semmi sem volt róla, valami újságban írták, hogy lesz ilyen Debrecenben, de a helyet és időt már nem tudták megírni. Szóval szervezésből eléggé elégtelen volt ez idén, nem is beszélve a fentebb leírt "kisebb" félretájékoztatásról.

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Jégszobrászat
Na mostmár tudok linket varázsolni a kommentbe is :-)
Pannóca Re: Jégszobrászat
én is írtam róla, http://pannoca.freeblog.hu/archives/2007/12/28/Jegszobraszkodas_GL-miting/#e2825959
Van rólad is cukikép, ha nem baj :)