Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

v4?   (Bl0g)   
Hosszas készülődés (vagyis inkább készítés) után végre felraktam a blog motor negyedik verzióját. Több mint fél évig készült, persze a valódi munkával telt idő csak néhány nap, a fennmaradó időben csak porosodott a merevlemezen.

Külsőleg talán nem sok minden változott, de belül szinte teljesen újra lett írva, főképp azért mert egy-két tervezett újítás miatt erre szükség volt/lesz. De szóval aki olvasgatja a blogot, annak nem kellene változást tapasztalnia, ha mégis ilyesmit látna (tehát hibát) akkor legyen kedves jelenteni.

Ami mindenkinek látszó újítás, hogy az RSS feed mostmár az első bekezdést is mutatja a bejegyzésből (a teljeset nem akartam). A skineket is kicsit átszabtam, meg az elrendezés is változott (nem beszélve új skinről). Véleményeket ez ügybe ehhez a bejegyzéshez lehet hozzáfűzni kommentként.

Az URL felépítés nem változott, úgyhogy a korábbi permalinkeknek is mennie kellene.

 

Hozzászólások

Re: v4?
Grafikus smile behelyettesítés? ;-)
Frenzy Re: v4?
Eddig is relációs adatbázis volt, a frissítés tényleg a kódot érintette, maga az adatbázis csak néhány újabb mezővel bővült.

Mostantól a DevPro a default. Nekem is tetszik :-P
Re: v4?
Szerintem is jó a DevPro. Végre egy nagy kontrasztú, könnyen áttekinthető kinézet! Lehetne ez a default! :-P

A "struktúrális változás" helyett pedig nyugodtan mondhatod, hogy végre érdemben átgondoltad, hogy hogyan is kellene kinéznie egy relációs adatbázisnak. :-P
Frenzy Re: v4?
A karibi tesómnak készült, igen. A strukturális változás lehetővé teszi hogy párhuzamosan több blogot tudjak futtatni, és ha neki is kellene egy, lassan tudnék osztani blogot :)
Pannóca Re: v4?
Nagyon cuki ez a devpro szkin, minimalista de jó, olvasható. Letisztult? :)

A karibi gondolom szenvedő tesódnak készült. :)