Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Hétvége, fotózás meg minden   (Finnország)   
A hétvégén ismét szerepjáték volt, ezúttal Werewolf (ezt is ki kellett próbálni). Kicsit az eleje nehezen indult, mivel közben a cégnél megint program használatbavétel volt, és távolról kellett felügyelnem, aztán történtek mindenféle gondok. De végül az sikeresen zárult, és utána már nem volt gond a játékkal sem, megint sikerült jó későig elhúzni.

Még visszább térve kicsit, csütörtökön gyerekfotózást végeztem, manósapkás apróságok. Érdekes élmény volt: három nagyobbacska (3-5-7 év) meg egy nagyon kicsi (2 hónap), és mindezt egy képbe. Még egy gyerekről is nehéz képet csinálni, hát még három+egyről. De végül a sok közül csak sikerült találni néhányat, amik jól sikerültek. Mindenesetre a végén már mindenféle eszközt be kellett vetni, hogy egy fele nézzenek és mosolyogjanak is közbe (plüss játékok, viccelődés, anyuka segítsége, stb, stb :)

Újabban RAW képeket kezdtem el gyártani a fényképezőgéppel. Eddig volt elég teendő és tanulnivaló a fotózás kapcsán, hogy ezt a lépcsőt ne lépjem meg, most pedig így néhány alkalom után nem tudom akarnék-e visszamenni (bár a RAW+JPG mód megfelelő kompromisszumot kínál). Mindenesetre RAW képekből jót gyártani sokkal könnyebb, mint JPGből. (Technikai értelemben persze ... nyilván a kép tárgyát, komponálását tekintve mindegy, hogy melyik formátumban készül. Csak hát a végeredmény számít, nem egyik vagy másik).

A munkahelyemen egyre jobban látszanak a munkámban a változás jelei, bár a régi dolgok még visszaköszönnek gyakran mégis egyre több érdekes dolgot csinálhatok, és ha minden igaz ezek száma nem is fog csökkenni.

Immár megoldottam minden logisztikai problémát karácsony kapcsán is, úgyhogy mostmár csak azért kell drukkolni, hogy pénteken ne legyen ónos eső (nem ez lenne az első alkalom), sztrájk (ilyen még nem volt) vagy más hasonló rémség a hazautazás alatt :-)

 

Hozzászólások

PAStheLoD Re: Hétvége, fotózás meg minden
Talán csak egy kis hó.. talán csak egy kis MÁV sztrájk, de amúgy semmi extra :P
Frenzy Re: Hétvége, fotózás meg minden
Adobe Photoshop CS3 meg az Olympus saját programja amikkel próbálkozok. Lightroomot nem ismerem, de talán utána kéne nézzek :-)
Razide Re: Hétvége, fotózás meg minden
Adobe Lightroomot ajánlom RAW konverternek, és persze a JPG-knek is. Egy idő után észre sem veszed, hogy most éppen melyikkel dolgozol.