Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Havas ralli (kicsit tél), mozi, kurzus   (Finnország)   
Vasárnap reggel autóznom kellett, úgyhogy kicsit meglepetésként ért a 10+ centi hó, ami esett. Amikor kilenc előtt nekivágtam még esett is, az utakat még nem tisztították meg, úgyhogy elvégezhettem az idei tél első ABS próbáit, meg persze az autó hátuljának "lengetését" kanyarban.

Azért nem tartott sokáig a jó idő, mert délutánra már tiszta latyak volt minden, és hétfőn is folytatódott az olvadás.

Vasárnap egyébként moziban voltunk, a 30 Days of Night című filmet néztük meg szerepjátékos társaimmal. Mivel ugye mi is vámpírosat szerepjátékozunk, így aztán a vámpíros filmre is szívesen elmegyünk. Maga a film nem volt rossz, de néhány nagyon nagyon furcsa vágás volt benne - nem tudom, hogy máshol is így mutatták-e be, vagy esetleg a finn mozikba került csak ilyen csúnyán vagdosott verzió. Mindenesetre időnként olyan érzésem volt (és a mozi után megbeszéltük, hogy nem vagyok ezzel egyedül) mintha hiányoznának részek. Persze a történetben is voltak hibák, de hát azt már megtanultam, hogyan nézzünk úgy filmet, hogy ezekkel nem foglalkozunk.

Hétfőn rohanós nap volt, a munkahelyi költözés befejezése (ugye részleget váltottam), meg saját ügyeimet kellett intézni a városban (az autóm színt váltott a nagy locspocs közepette :). Ma (kedden) pedig Naantaliba autókáztam reggel. A korábbi svédországi kurzus második négy napja következik a hét hátralévő részében (software architect tanfolyam). A szálloda csudajó, van uszoda, sauna, úgyhogy az ultra hosszú nap után legalább némi kis felfrissülési lehetőség is van. A vacsora hasonló volt, mint Svédországban: rendkívül elegáns, az ételek kivánatosak és finomak, másfél órán át tart, és utána még éhes marad az ember. :-)

Itt egyébként délelőtt esett a hó, de Espooban reggel csak nagy víz volt mindenhol. A hét hátralévő részében talán még kicsit esni fog, hogy aztán hétvégén magas plusszfokok keretében minden elolvadjon.

PS. A költözés során a korábbi céges gépemet végleg leadtam monitorostul, így a céges notebook mellé most még egy 24" LCD is jött. Pedig én csak 22"-ost kértem :P

 

Hozzászólások

Gyuri Re: Havas ralli (kicsit tél), mozi, kurzus
Az uccsó mondat vérlázító :@