Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Tél + pihenés   (Finnország)   
Azt hiszem végre itt a tél. Ma legalábbis reggel 2 fok volt, aztán délelőtt havazott durván (hófúvás, miegymás). Persze el is olvadt rögtön, de akkor is ezennel megvolt az idei tél első hóesése. Amikor mentem kora délután boltba jó döntésnek bizonyult a sapka, és bizony a téli kabát is elfért volna (2 réteg ruha + könnyűkabát már nem volt túl jó a nagy szélben).

Persz elvileg jövő héten kicsit melegebb lesz meg esős.

Onnan is lehet látni, hogy itt a tél, hogy a helyi vonatok elkezdtek 5-20 perces késéseket produkálni. Ami nem mindig olyan jó. A hét elején épp a 20 perces verziót adták elő, amikor reggel körülbelül úgy esett az eső, mintha legalábbis monszun lenne. :-)

Én meg most pihentetem a szememet, mert állítólag túl lett erőltetve. Nem is csoda, a sok rózsaszín elefántozás (értsd: WoW) után. ;-) Elképesztő, hogy mi mindent NEM lehet csinálni, ha szemet kell pihentetni. Például az nem elég, hogy nem nézünk monitort, mert az olvasás is erőlteti a szemet. Így mindenesetre sikerült nagytakarítást tartani itthon.

Dolgozni nem mentem. Az orvos azt mondta, próbáljak meg olyan munkát kérni, ahol nem kell monitort nézni ... próbáltam neki elmagyarázni, hogy szoftvert fejlesztünk, vagy mi. És gépen dokumentálunk. Gépen tervezünk. Gépen vezetünk projektet. Gépen tesztelünk. A programozást nem is említve. Szóval inkább akkor be sem mentem. Egy kis pihenés úgyis jól jön. :-)

 

Hozzászólások

Paya Re: Tél + pihenés
Gondolom, hogy érdemes kipróbálni! :-) Már régebb óta tervezgetem, illetve játszok a gondolattal. Tulképp így jutottam el a blogodhoz is! ;-)
A távolságtól meg nem ijedek meg, tekertem már majd 2000km-et is autóval "egyhuzamban". Szeretek vezetni. De sajna már nem tanulok, ahogy mondani szokás, a "3. X" környékén járógatok már... :-)
Frenzy Re: Tél + pihenés
Finnországot érdemes kiprobálni ;-) Ha még tanulsz, össze lehet szedni valami Erasmust, amúgymeg nincsen messze.

De azért tél még nincs teljesen (a múlt heti havazás ellenére), ma (hétfőn) is 5-7 fok körül volt, már szinte tavaszias hőmérséklet :-)
paya Re: Tél + pihenés
Hihetetlen, hogy ilyenkor ott már tél van! :)
Egyszer látni szeretném azt a vidéket! :) Ez monjduk már régóta szerepel terveim közt... Ahogy sokminden más is.

Jobbulást kívánok!

Üdv, Paya.