Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Autómentes nap   (Finnország)   
Szombaton itt is autómentes nap volt, mint sokfele máshol. Valahogy ezek a ...mentes napok mindig olyan jól sikerülnek. Legalábbis nekem.

Ugyan itt is jó olcsó volt aznap a tömegközlekedés (mindenki csodálkozott a vonaton, amikor este utaztam rajta, hogy miért ilyen olcsó), mégis az időzítés nem jól sikerült. Nekem reggel menni kellett 20 kilóméternyit, nagyjából 6 kilónyi csomaggal. Autóval 20 perc. Tömegközlekedve talán másfél óra, és cipelhetem magam. Ráadásul egész héten nem is használtam az autót, hanem tömegközlekedtem. Úgyhogy úgy gondoltam, megengedhetem, hogy mentesítsem magam az autómentes nap alól :-P

De önkéntelenül is a számítógépmentes nap jut eszembe, ami valamikor tavasszal volt. Persze aznap volt program használatba vétel a cégnél, így aztán elkerülhettlen volt a számítógép használat.

Kíváncsi leszek mi lesz a következő mentesítő nap :D

 

Hozzászólások

Re: Autómentes nap
Én konkrétan tojok az ilyen napok közepébe. Tegyék mondjuk szerdára, akkor még _TALÁN_ okés, de hogy pont hétvégére, amikor a jóérzésű user vagy éppen bevásárol vagy kimozdulna valami szép helyre. Na ez az, amit tömegközlekedve csak akkor lennék hajlandó megtenni, ha már végképp semmilyen más módszer nincs rá.
Nem mentes napokat kellene kijelölni, hanem úgy alakítani a környezetet (értem ez alatt pl a tömegközlekedést), hogy átlagos esetben ne legyen szükségem és igényem! autóra.