Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Zene nosztalgia   (It's Party Time!)   
Az IndaVideobomb talán sokak számára ismert honlap. Találtam rajta egy feltöltőt, névszerint 442, aki rengeteg régi zeneszám videoklipjét töltötte fel. Klubbheads, DJ Jean, Trance Allstars, Antiloop, La Bouche, Brooklyn Bounce, Sash! vagy Dune, hogy csak néhányat említsek. Elkezdtem nézegetni őket: ezek némelyike jó tíz volt ismert/menő dal. Gimis bulik jutnak róla eszembe. Jó móka végighallgatni őket. :-)

Aki esetleg szintén szeretné élvezni ezeket: íme az említett profilra egy link: 442

Érdekes amúgy, hogy mennyit változott az elektronikus zene is ez alatt az idő alatt. Ezek a számok egy ideig slágerek voltak, aztan néhány kivétellel eltűntek. Vannak persze örök érvényű zenék, ilyen pl. az Energy 52 - Cafe del mar (original mix, Nalin n Kane remix) száma, amely fontos alapműnek számít és még akár manapság is simán lejátszák bárhol (vagy legalábbis egyikét a több tíz remixének) :-)

Bár már korábban is szerepelt a link (azt hiszem), itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy felhívjam a figyelmet egy weboldalra, ahol meghallgatható és megnézhető az elektronius zenék családfája. Sokkal több féle műfaj van, mint azt felületes szemlélő gondolná.

Ishkur's Guide to Electronic Music

Ha esetleg te is úgy érzed, hogy az összes "tüc-tüc" zene teljesen ugyanolyan, akkor feltétlen érdemes egy pillantást vetni az oldalra (és belehallgatni a zenékbe). :-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.