Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Cessna 172 dizel és kis környéknézés Piper Arrow II-vel   (Repülő)   
Ma egész nap iszonyatos rohanás volt munkahelyen, úgyhogy alig vártam hogy valamivel három után leléphessek a repülőtérre. Ezúttal a dízel Cessna 172-vel repültünk, mostmár csak iskolaköröket. Sikerült is rendesen belejönni a leszállásokba (én is így gondoltam és az oktató is), úgyogy végül meglett a típusvizsga erre is. A végén még csináltam rendes sideslip-es leszállást motor nélkül, amivel különösen elégedett vagyok. Főleg mivel a sideslip egyik kedvenc manőverem.

Azonban a repülés ezzel még nem ért véget. Az (volt) oktatóm utána egy másik emberkével repült, Piper Arrow II repcsivel, ami jóval másabb mint ezek a gyakorló Cessna-k. Az ő ötlete volt, és aki repült beleegyezett, így végül én is elmentem velük repdesni. Érdekes volt hátul ülni és nem irányítani a gépet, sok érdekes dolgot sikerült megfigyelnem, amire nincs időm amikor én vezetek.

Malmiban óriási forgalom volt ma, többen várakozni kényszerűltek bejelentő pontoknál és volt amikor csak number five jutott valakinek (vagyis a reptér közelében előtte még négyen szállnak le, mielőtt rákerül a sor). Időnként vissza se kellett mondani amit a torony mondott, mert már mondta is a következőnek az utasítást. Érdekes volt ez is.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.