Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Vendég az erkélyen   (Finnország)   
Tegnap reggel mikor készültem munkába menni (igen, szombaton ... megint túlóra volt) csattanás hallatszott az erkély felől. Egy madár landolt az erkélyen miután lefejelte az ablakot. Előszöraz oldalán feküdt és csak furán rángatózott de aztán talpra állt és ott ücsörgött. Nekem sürgősen menni kellett, úgyhogy nem volt időm foglalkozni vele. Kis munka, délután szerepjáték és valamikor 1 óra körül hajnalban kerültem haza.

Kinéztem az erkélyre, és nem volt sehol. Megörültem, hogy talán mégsem lett komoly baja és elrepült. Persze kiderült, hogy tévedtem. Utólag már tudom, hogy az ajtó mögötti sarokban kuksolt. Ma reggel aztán amikor kinyitottam az ablakot, hogy szellőzzön (26 fok volt idebenn és nem szeretem az olyat :) ) látom ám, hogy ott ugrál vígan az erkélyen. A korlát egy része üvegből van, ott bámult kifelé. De repülni nem indult el. Ha kinyitottam az erkéyajtót akkor meg pánikolt.

Egy ismerőstől kérdeztem tippeket, hogyan érdemes eltávolítani a madarat. Így végül egy cipősdoboz lett a szállítási eszköz. Amikor megfogtam, sipított szörnyen, de amint rácsuktam a doboztetőt, megnyugodott, nem mozgott, nem sípolt. Állítólag a fejére húzott "kapucni" is elég: ha sötétbe kerül, megnyugszik. Dobozostúl kivittem a ház mögé, ahol ilyen fás terület van, és ott elugrált az aljnövényzetbe.

Ezután még nem volt vége a mókának, mert rendesen összeszarta az erkélyt, úgyhogy azt meg fel kellett mosni. :)

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Vendég az erkélyen
Tudományos neve: Turdus viscivorus. Magyarul léprigó.
Re: Vendég az erkélyen
Nálam minden évben közelharcot kell vívni a galambokkal, hogy kié is az erkély, mert szeretnének fészket rakni a drágáim. Eddig még mindig én nyertem, de utálok turbékolásra ébredni, úgyhogy néhány csatát vesztettem a háború során. ;-)
MrWallace Re: Vendég az erkélyen
Ha a környéken van kóbormacska akkor lesz finom ebédkéje. Egyébként nem derült ki, hogy milyen madár? (Sirályért nem kár, de talán a galambokért sem.)