Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Éjszakai vezetés Helsinkiben   (Finnország)   
Szombaton elég későn mentem hazafelé, éjfél felé járt az idő. A belső körgyűrűn haladtam (ami megkerüli Helsinkit) amikor láttam, hogy elől kék fény villog a belső sávban. Terelőtábla a külső sávba, lassít, autósor. Fújkáltattak a rendőrök és finn szokás szerint ilyenkor minden autós aki az adott útszakaszon áthalad fújhat a szondába. Nincs kivétel. Buszok meg minden.Ráadásul cselesen szemelik ki a helyszínt is, mire meglátod, hogy rendőrök, már késő, visszafordulni nem lehet (2 x 2 sáv, elválasztó bokor/korlát), marad a fújás.

Nekem 0 volt (részegen nem vezetünk! :) ), de az út mellett jópár kocsi álldogált és a sofőrök a kivonult rendőrhaddal egyezkedtek :-) Hiába, szombat, buli.

Ám az autós kalandok ezzel nem értek véget ... már majdnem hazaértem, amikor hirtelen balról egy nyúl ugrált át az úton. Eléggé kiszámolta a dolgot, de azért sikerült épp átérnia mielőtt a lapítási művelet elkezdődött volna. Nekem a fékre sem volt időm rátenni a lábam, és már el is tűnt: valahogy csúnyán oldalról jött és amikor beért a fényszoró által megvilágitott területre már nagyon közel volt. Persze gondolom ő azért jobban megijedt mint én :-)

 

Hozzászólások

MrWallace Re: Éjszakai vezetés Helsinkiben
Mi éppen az Korkeasaariból mentünk visszafelé amikor a rendes helyi járatot is megállították a rendőrök fújni.