Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Crosswind landings   (Repülő)   
Ma ismét voltam repülni (közepesen hosszú megszakítás után). Eredetileg 1 órát terveztem körözni a reptér körül, leszállásokat gyakorolni. Azonban elég nagy volt a szél, olyannyira, hogy az elején felmerült bennem, akarok-e menni egyáltalán. Végül is úgy döntöttem, hogy igen. Mire a pályához gurultam már kicsit erősödött a szél, és a levegőben utána megtovább. A változó irány után változó sebességű is lett, ráadásul főleg oldalról, úgyhogy nem éppen a legegyszerűbb körülmények voltak.

Ha ez ég nem lett volna elég, odafenn is elég iszonyatos turbulencia volt, hánykolódott a kis cessna fel-le-jobbra-balra :) Végül is az óra helyett negyed óra lett a repülés, mivel az erősődő szél miatt jobbnak láttam inkább befejezni hamarabb. Viszont legnagyobb meglepetésemre a leszállások egész jól mentek a mostoha körülmények ellenére is. Az utolsó különösen jól sikerült, arra még büszke is vagyok :)

Jövő hét vasárnap végre valószínűleg lerepülöm a Cessna 172-esre típusvizsgát, és onnantól már négy személyes géppel is vezethetek.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.