Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Linux   (CubeHead)   
Megpróbáltam ismét kipróbálni Linuxot. Csak mert olyan sok szabadidőm van és persze mert *irónikus hangsúly* olyan sok szépet és jót lehet róla olvasni.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Linuxot próbáltam ki, de valószínűleg az utolsó :-) Mivel a legtöbb szépet újabban az Ubuntu Linuxról lehet olvasni, letöltötem egy .ISO-t, burn, aztán boot. Ubuntut már korábban is próbáltam ki, Live CD formájában. Ez az új verzió (állítólag) egyesítve tartalmazza a live meg rendes CD-t, bebootolsz, és grafikus felületről lehet kipróbálni vagy telepíteni.

Nos, a telepítő az indulás végén közölte, hogy valami X baja van (X, úgymint grafikus felület X -- ekkor épp szöveges üzemmódban voltunk, semmi grafika), akarom-e megnézni a logot. A logból semmi sem derült ki, az OK gomb után pedig kivágott konzolra. "Fantasztikus felhasználóbarát" és "könnyű megkeresni a hibát" (halld az irónikus hangsúlyt megint :P)

Ennyit a csodálatos szép s jó Linuxról (desktop rendszerként, nem serverként!), goodbye forever.

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Linux
Én elkönyveltem, többet nem szopok :P
Re: Linux
És mégis minek szoptok ezzel az egésszel? El kellene már könyvelni, hogy szar a Linux és kész. ;-)
MrWallace Re: Linux
Azt találtam ki az ubuntunak, amiből egyébként a xubuntu a legokosabb (live cd módban is kitalálja a legjobb felbontást, még knoppix pl nem nagyon), hogy telepítem pendrivera. Így szabadon lehel vele babrálni, nem virtuális gépen megy és nem is kell egy particiót tartani nekem lemezen. Kiváncsi vagyok sikerül-e, és hogy lesz-e X.
Frenzy Re: Linux
Nem tudom, szerintem értelmes mondat :-P Pont azt fejezi ki, amit akartam. Az eredeti terv a kipróbálás volt, de mivel ez nem sikerült, ezért a folyamat nem fejeződött be. Megpróbáltam megmászni a hegyet. De nem sikerült. Megpróbáltam kipróbálni a linuxot. De nem sikerült :-P

Ettől függetlenül persze a magyar tanfolyam lehet helyénval lenne lassan :-D
Re: Linux
"Megpróbáltam ismét kipróbálni Linuxot."
Egy újrakezdő magyar nyelvtanfolyam sokat segítene rajtad.. :-P
MrWallace Re: Linux
Én is csak live cd-ket használok, de éppen most tudok ellenpéldát mondani: Acer Travelmate 4602WLMi előre telepített windows xp professional. Nehány frissítés telepítése után nem hajlandó több programot elindítani és 100%-on teker CPU. (Így process explorerhez sincs többé szerencsém...) Ez sem egy out of box megoldás szerintem.