Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Húsvét meg ami utána van   (Finnország)   
A húsvét megfelelően monotonon telt, főleg WoW meg szerepjáték meg kicsi poker volt a program, meg a végén kis betegeskedés. Itt (Finnországban) már a húsvét előtti péntek is szünnap, tehát négy napos a hétvége. De már a csütörtök is csak fél munkanap. Ezt én kivettem teljes egészében, így öt napos kikapcsolódásra nyílt lehetőség. A munkahelyi munkamennyiség és növekvő stressz elől ideális megszökési lehetőség.

Csütörtökön nyárigumira cseréltem a téliket. Idén végre nem én voltam az utolsó Finnországban, aki ezt megteszi :-) Persze egyesek félnek, hogy még lesz hó meg jég meg minden, és sokan még szögesgumival járnak. De szerintem itt délen már semmiképpen sem lesz igazi tél. Északabbra még talán.

A szokásos gumishoz mentem, ahol ezúttal az eddig megszokottnál 5 euróval többet kell fizetni. Ugyanis mint kiderült az árlistából, alufelnit cserélni drágább, mint simát. Biztos ennek is megvan a jó magyarázata :-)

Más vasárnap (szerepjáték alatt, Dungeons and Dragons) kezdtem nem jól lenni, hétfőn ez tovább folytatódott. Kedden a munkahelyen nem örültek, hogy beteg vagyok, fontos határidők vannak. Aztán ma hazazavart az orvos, így most késni fogunk jól. Ennek még jobban örültek. Hát még ha tudnák, hogy most hogy hazaértem és pihenek és ezálal "kiengedek" úgy tűnik még jobban kitört rajtam a kórság (hőemelkedés, köhögés, torokfájás, szokásos nyirokcsomóduzzanatok, stb) ... meglátjuk mi lesz. Kár volt orvoshoz menni errefelé ugyanis az van, hogy ha orvosi igazolásom van, nem lehet dolgozni. Hiába akarnék, elküldenek pihenni haza. :-) Persze igazuk van. Különben aztán csak húzódik és még rosszabb lesz a dologból.

Az egyik kollégámtól kaptam ma feketeáfonya szörp koncentrátumot. Házi készítésű. Fel kell önteni meleg (/forró) vízzel és betegen fogyasztani. Állítólag csodákat tesz, sok benne a vitamin, stb. Kipróbáltam, finom meg minden. Aztán meglátjuk, hogy tényleg jól leszek-e tőle gyorsan. ;-)

Nem csak a munka miatt lenne jó jól lenni amúgy, hanem a hétvégi programjaim miatt is. Szombaton légiforgalmi irányító központ látogatás lesz Tampereben, vasárnap pedig a World of Darkness krónika folytatása következne.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.