Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

DevDays, meló, cappucino, szerepjáték   (Finnország)   
Végre itt a nyári időszámítás, mostmár hosszú ideig van világos, lehet délután is repülni :-) Repülésről szólva ma (vasárnap) kora délután végre elmegyek repülni első tényleges repülésemet. Már korábban is akartam de az időjárás illetve a szervíz beleszólt a dolgokba. Ma még ráadásul szép is az idő.

Visszábbtérve csütörtökre, egész napos Microsoftos szeminárium volt (DevDays 2007), a végét "finn rendszerű" buli zárta (kaja, pia - sör, cider -, előadó mind a Microsoft számlájára). A nap folyamán mi a Longhorn Serverről illetve azt érintő újításokról szóló előadásokat hallgattunk. Az ebédszünetben kiugrottam a szerepjáték boltba és egy kis rakás szabálykönyvet szereztem be mivel sikerült egy csapatot találni akiknek (finnül) msélhetek :-)

Munkahelyen változatlanul sok a tennivaló, bár most mintha látnám a dolgok végét, ami azért már sokkal jobb mint korábban volt. A péntek reggeli meetingen aztán rumos capuccinóval sikerült végigöntenem az asztalt, a meeting papírjait (legalábbis az én példányomat) és a telefonom is kapott egy közepes adagot. Kikapcsol, aku levesz, törölget, de a billentyűk alá meg mindenhová jutott belőle. Úgyhogy a meeting után (aminek a felét takarítással töltöttem :) elvittem szerelőhöz. Délutánra el is készült. Féltem, hogy valami vaskosabb összeget (50 euró körül) legombolnak majd rólam, de végül is ingyenre jött ki. Azt hiszem ebben sok szerepe volt annak, hogy kértem software frissítést is, amit garanciából elvégeztek, így végül is valamennyi pénzt kaptak ezen kereztül - gondolom én.

Szombaton szerepjáték volt, eredetileg 12-től 20 óráig, de végül is 22:30 körül sikerült elindulni onnan. Igaz, nem végig ugyanaz a játék volt, sőt, a végén már az én általam mesélendő dolgokról esett szó, de azért a szerepjáték jegyében telt az egész idő :)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.