Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

ADSL   (CubeHead)   
Már korábban is csinálta néha az internetem, hogy szakadozott a kapcsolat. Általában rövid idő után elmúlt, esetleg a modem resetelése megoldotta a problémát. Néha gyakoribb is volt, minden 10. percben esett a kapcsolat.

Tegnap WoW-ozni próbáltam és körülbelül 2-3 percenként bontott a kapcsolat. Bő húsz perc és majdnem 10 kapcsolatbontás után feladtam a harcot, és megpróbáltam neten szétnézni a szolgáltatómnál. Ez sem volt sokkal egyszerűbb a szakadozó kapcsolat mellett. De itt nem írtak semmilyen problémáról ami aktuálisan érintené az előfizetőket. A Nokia "jó" cég révén Vista-hoz még nem adott ki modem drivert a mobiltelefonomhoz, így telefonos internet sem jöhetett szóba.

Aki esetleg visszábbmenőleg is olvassa a blogot talán emlékszik, hogy eredetileg a szolgáltatómtól kellett volna kapjak egy modemet, amit késve postáztak, ezért vettem egy (ugyanattól a gyártótól való) másikat. Részletek itt: ADSL.

A szolgáltató techsupport felhívása öngyilkosság (tavalyi tapasztalatok) így megpróbáltam egy modem BIOS upgrade-del segíteni a dolgon, de ezután még rosszabb lett a dolog, már szinten egyáltalán nem talált kapcsolatot. A szolgáltatótól kapott modem még ott pihent a polcomon, mivel nem sikerült eladni (nem is próbálkoztam túl agresszívan, valljuk be). Úgy gondoltam kipróbálom azzal is, hátha jobb lesz. Csomag kibont, modem kivesz, átdug, konfig ... és csoda: gyönyörű, folyamatos internet kapcsolat, semmi bontás.

Úgyhogy most elcsomagoltam az eddig használt modemet és remélhetőleg ezzel meg is oldódott a probléma.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.