Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Tavasz?   (Finnország)   
A projektünkben egyre nagyobb a sietség. Ma a projekt menedzser sincs a helyén - én helyettesítem. Tegnap is sikerült este fél kilencig itt ülni, remélem ma megúszom kevesebbel, már munka van rengeteg.

Az utóbbi héten leginkább 0 fok fölött volt a hőmérséklet, és volt pár napsütéses szép nap. Az is biztató, hogy úgy tűnik a finnek is érzik a tavaszt: tegnap elindultak a kavics összeszedő gépek (legalábbis itt Espooban/Helsinkiben). Ugye itt nem divat sózni a járdákat, kicsi köveket/kavicsoat szórnak le, ami olvadás után (vagyis most) vastagon áll az utakon. Tavasszal aztán jönnek gépekkel, körbejárnak és összeszedik.

Ma el akarok menni térképbevonó fóliát venni, hogy az új légiforgalmi térképeket befedhessem. Február 15.-én léptek érvénybe, és a régiekkel már nem szabad repülni. Hétvégén pedig ha jó idő lesz el kéne menjek első valódi, egyedüli és immár nem iskola repülésemre :)

 

Hozzászólások

Frenzy Re: Tavasz?
Ilyen viccből én "finneset" tudok, meg a nyárról:

- Te Pekka, milyen volt az idei nyár?
- Nem emlékszem, mindkét nap részeg voltam.

:-)
Pannóca Re: Tavasz?
hát. itt is tavasz van, bár tél nem is nagyon volt.
Ahogy az egyik viccben volt (kb) :

Emlékszel drágám az idei télre? Egy szép keddi napra esett. :)
MrWallace Re: Tavasz?
A kis kavics az ami miatt érdemes figyelembe venni, hogy csak 50-nel szabad menni. Ha gyorsabban mész vagy valaki a környékeden akkor szép pöttyös szélvédőt kapsz, amire a biztosító nem is fizet, mert minek randarílozol?