Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

FodrÁsz   (Freetime)   
Ismét eljött az idő - vagyishogy ezt vasárnap este gondoltam így -, hogy meglátogassak egy hajvágásra szakosodott helyiséget. Először úgy gondoltam, hogy majd hétfőn foglalok időpontot, keddre körülbelül lesz is nekik, aztán elmegyek, lenyírnak, lepengetem az ilyenkor szokásos 20 eurót, és kész.

De aztán inkább más megoldást választottam.

Már korábban is sokszor volt rá példa, hogy nem fodrász végezte el e a dolgot. Ismerősök/barátnő/anya és ezek mellé egy hajvágó gép vagy olló. A legfurcsább talán mégis az volt, amikor Tamásról kiderült (akivel ugyebár 2004ben kijöttünk Jyväskyläbe), hogy nemcsak mestere a hajvágásnak, de ő saját magának is leszokta vágni a haját :-)

Úgyhogy most hétfőn úgy gondoltam, ez mégsem lehet annyira nehéz, és milyen jó móka lehet belőle. Este elmentem a Prismába és szereztem egy Philips csodát (Made in Hungary), nagyon dizájnyos, fekete és neonzöld színekben pompázó készülék. A fürdőszobámban kétajtós szekrény van, és mindkét ajtó tükör is egyben, így szembefordítva őket gyakorlatilag bármely szögből megtekinthető a fejem. Fogtam hát a masinát és belevágtam hajat nyírni.

Az eredmény egész jó lett, bár nem 100%, de a kisebb hibákat vagy hiányosságokat észre sem lehet venni. A munkahelyen legalábbis senki sem nevetett hangosan ;-) A dolog akkor nehéz amikor két tükör van a szemem és a valóság között, olyankor valahogy nem akar sikerülni a kezem mozgási irányát meghatározni, ha pedig bizonyos szögbe akartom fordítani a nyírógépet, az szinte lehetetlen. A végére azért kezdett működni a dolog, és végülis gyakorlat teszi a mestert, vagy mi a szösz. És mivel mostmár van saját nyírógépem, gyakorlohatok magamon gyakrabban is :-)

 

Hozzászólások

Frenzy Re: FodrÁsz
Nem, ez egy normál fordász (semmi tanuló). 20 euró még olcsó is érte (van ahol több). Nők pedig ha valami komolyabbat csinálnak nekik nem ússzák meg 3 számjegy alatt az ilyesmit.

Nyírógép le volt értékelve 29.90 euróra (ha már szóbakerültek az árak).
MrWallace Re: FodrÁsz
20 euróért egy valódi fodrász gépeli le a hajad, vagy egy tanuló?
Nekem van saját fodrászom, ha szerencsém van akkor ő nyír és ingyen van, ha betör a balkán egy áramszünet formájában akkor a kollegája 1,8kHUF-ért.
Frenzy Re: FodrÁsz
Az úgy túl egyszerű :-P
Re: FodrÁsz
Több, mint egy éve rendelkezem az adott tipussal, de nekem van hozzá hajvágó automatám is. Így egyszerűbb. :-P