Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

-25   (Finnország)   
Ma reggel -25 fok volt errefelé. A szokásos munkautam 25 perc helyett 1 óra 25 percig tartott, miután a vonatokat törölték legalább fél órára előre, amikor kiértem az állomásra (hiába, télen mindig meglepődnek errefelé a vasutasok amikor hideg lesz, legalábbis mindig ezt nyilatkozzák :P)

Úgyhogy maradt a busz, ami meg kerülőúton, nagy forgalomban és lassan haladt. Lehet, hogy lett volna optimálisabb útvonal is, de én csak azt a kettőt ismerem (vonat, busz). Helsinki pályaudvaron aztán pofátlan módon éppen 10 perces szünet volt a helyi vonatoknál (általában 2-3 percenként megy egy, ami nekem jó lett volna). Na hát ekkor már mindegy volt, csak jöjjön valami, amivel eljutok dolgozni ... úgyhogy kimentem a vágányhoz ahonnan indult a következő, jöttek más emberek is: ám a vonat ajtajai még zárva voltak, nem lehetett beszállni (ezt is lehet már általában jó 10 perccel indulás előtt). Ez azért volt viccess mert ott az állomáson kellemes -21 fok volt és fújdogált a szél.

De azért csak sikerült eljutni dolgozni, bár ha nem akarok súlyos munkaidőmínuszokat összeszedni akkor ma kicsit tovább kell ittmaradni. Hiába no, ki gondolta volna, hogy ilyen hideg lesz éppen Finnországban :-)

Közben kiderült, hogyan fogok repülni. Pénteken bemelegítés az oktatómmal, vasárnap pedig vizsga. Huhh.

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.