Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Én vagy ők   (Finnország)   
Azt hiszem a kedvenc felső szomszédokkal eljutunk lassan vagy már el is jutottunk az én költözöm el vagy ők költöznek el szintre, bár ezt még csak én ismertem fel, mivel kétlem hogy én olyan mértékben zavarnám őket mint az ő éjszakai tevékenységük engem.

Mindenesetre egyszer már panaszkodtam a cégnél, akitől bérlek, már a kedvenc lakóim is kaptak egy levélkét tőlem, a következő lépés már akár a rendőrség is lehet: konzultáció után (kollégával) kiderült, hogy ez itt elfogadott lépés, ha nincs meg az éjszakai csend :-) Nekem ez kicsit durva lépésnek tűnik, hacsak nem valami féktelen bulihoz kell őket kihívni.

Mindenesetre az hogy éjjel fél kettőkör még mosógépet (vagy valami hasonló gépet) működtetünk, és már hajnali hatkor is zajongung kicsit nem elfogadható nekem. Azt tudnám mikor nincsenek otthon, és mikor alszanak ... mert úgy tűnik, hogy folyamatosan ébren vannak és folyamatosan zajonganak. Mint valamelyik filmben volt a kínai taxisofőr, ha már nagyon fáradt, felébreszti a kollégát a csomagtartóban, befekszik helyette aludni, kolléga pedig viszi tovább a taxit ;-)

Más dolgok ... a tegnapi ragyogó derült nap után ma ismét hóesésre ébredtünk (ami nem baj). Tegnap éjjel -15 körül volt, most csak -8. Tegnap este kinnjártam Helsinki-Vantaa repterén, mivel egyik ismerősöm érkezett, és hozott nekem kis "csomagot" (Zoli: köszi mégegyszer! ;) Négyen érkeztek, mindannyian mentek tovább Jyväskyläbe. Szerencsétlenségükre az esti 11-es buszt lekésték (repülő is kicsit később jött meg), így a reptéren kellett várakozniuk 2ig, amikor a következő busz indult. Én a két órát azért nem vártam meg velük, de így is sikerült hosszabban beszélgetésbe bonyolódni. Igy utólag már tudom, hogy maradhattam volna tovább is, mivel otthon aludni meg nem lehetett :-|

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.