Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

The Skeleton Key   (Múvi)   
Tegnap megnéztem a The Skeleton Key című filmet. Eredetileg valami horror dologra készültem de kellemes csalódást ért. A misztikus thriller talán közelebb áll a valósághoz. Bár egy-két ilyen bedübben a zene és hirtelen vált a kamera ijesztést azért csak eljátszottak vele (ha már ők mindenáron horrornak akarják eladni), de szerintem ez kicsit szükségtelen volt. A film ezek nélkül is kellően izgalmas, és azt hiszem a fordulat a végén tényleg meglepő.

A filmben központi szerepet kap a hoodoo, vagyis az afrikai népi mágia. Bár a szó formailag hasonlít a voodoohoz, amit takar az mégis távol áll tőle. Akit konkrétan érdekel az megtalálja a Hoodoo cikket a Wikipediában.

A cselekmény talán picit lassan indul be, de utána már nem lehet abbahagyni, és a rejtély, amelynek nyomába Caroline, a főhösnő ered egyre jobban kiteljesedik. Nem akarom itt most leírni a történetet, mert azt már megtették sokan máshol. De aki egy izgalmas filmre vágyik, annak mindenképpen ajánlható alkotás. Tőlem megkapja 7/10 pontot.


 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.