Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Hóesés meg más gondolatok   (Finnország)   
Kinn szakad éppen a hó. Már éjjel is esett, mert hajnalban amikor felébredtem az ablak vörösebb volt a szokásosnál: ez már jelezte, hogy valamiért visszaverődik a fény. Mostmár kicsit világosabb van, és még mindig szakad a hó.

Tegnap fény derült a fentiek titkára, amikor a két nő egy rakás gyerekkel (5+) ment (lopózott) felfelé a lépcsőházban. Már most a januárban is voltak ilyen kósza gondolataim, hogy talán el kellene költözni (ha nem sikerül valami csendet intézni) :-) De a költözésen már tavaly év elején is gondolkoztam, csak aztán elcsendesült a dolog. Ugyanis mivel akkor Jyväskyläből jöttem, nem volt túl sok lehetőségem alaposan nézelődni és válogatni, meg nem is ismertem annyira a várost/környéket, így azon gondolkoztam akkor, hogy a beköltözés után egy alaposabb döntést lehetne megfontolni.

De mint írtam, aztán ezek a gondolatok elhussantak. Most viszont itt a remek alkalom újra elővenni őket (zavaró szomszédok) és ráadásul ezúttal már figyelhetnék más szempontokra is, nem csak arra, hogy legyen lakás. Például, hogy legyen sauna :-)

 

Hozzászólások

Wendesdaycske Re: Hóesés meg más gondolatok
hát idegesítő szomszédokról én is tudnék mesélni... :S
Frenzy Re: Hóesés meg más gondolatok
Igazából majd február elsején lesz 1 éve. Tavaly jan 22-én költöztem ide "délre", es ra másfél hétre ide ahol most lakom.
Re: Hóesés meg más gondolatok
Már egy éve ott lax? :-O