Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Tél? +munka +zaj otthon   (Finnország)   
Talán végre valami kis halovány jelei vannak annak, hogy elindul a tél. Ma esett hó, nem valami sok, de egyenlőre még megmaradt. A következő napokra minuszt mondanak, és talán hétvégén esik majd megint hó. De az áldásos hatások már most látszanak. Például reggel még elég rossz volt munkába vezetni, mivel olyan sötét volt. Este hazafelé már sokkal jobbak voltak a látási viszonyok, mivel mindent hó fed :-)

Ma sikerült megoldani a munkahelyen az Outlook - Notes problémámat is. Alapvetően Lotus Notes a levelező kliens (förtelmes program), de Outlookhoz létezik plugin, amivel lehet olvasni a Notes leveleket (meg írni is persze, naptárt kezelni, stb). De eddig kis probléma miatt nem működött az új gépemen a cégnél. Ma végre sikerült elhárítani az akadályt.

Egyébként nyakig vagyok munkával, ezen a héten alig sikerült valóban programozni, meetingek, tervezés, felderítés, mások segítése volt a program, és a feladatok/tennivalók csak gyűlnek, és nem fogynak. Ráadásul komoly hiányosságokra bukkantunk egyes dokumentumokban, amik a mi munkánkat nehezítik. Úgyhogy vidám időket élünk. Mindezek tetejébe holnap azt hiszem tanulok kicsi IBM Mainframe dolgokat, PL/1 programozást meg DB2 adatbázis kezelőt macerálni. És mi meg csak mosolyogtunk ezeken a dolgokon prog1 előadáson, még egyetemen :-)

Nem emlékszem írtam-e, hogy decemberben a síró gyerek volt a sláger a fenti szomszédoknál. Nos, ők elköltöztek, de a "csere" ha lehet még rosszabb. A névkiírás alapján talán arabok lehetnek, a hangokból itélve két nő. A zajongást általában 22 után kezdik (amikor már csendnek kellene lennie, ugye :-), hangos ordibálós vitatkozást vagy sima hangos beszélgetést játszanak. Közben valószínűleg kilóméterhiányukat kielégítendő járkálnak, de olyan módon, hogy dübög a mennyezet. És mindezek tetejébe még rámolnak is mindenféle cuccot (fogalmam sincs mit csinálnak), mindenesetre zaj az van belőle. Nem tudom, hogy lehet ennyire papírvékony a függőleges elválasztás a házban - oldal irányból semmi sem hallatszik be ... a lépcsőházi ajtó is jól szigetel, volt amikor a lépcsőházban hallani lehetett, ahogy a szomszédok buliznak, itt benn meg semmit. De remélem ez a probléma megoldódik hamarosan :-)

Repülés még mindig nincs. Talán ha jobb idő lesz :-|

 

Hozzászólások

Re: Tél? +munka +zaj otthon
Felfelé fordított legalább 200W-os subwoofer, állandó techno, amikor nem vagy otthon. Ebből szoktak érteni. :)
MrWallace Re: Tél? +munka +zaj otthon
Aki IBM termékek közelébe megy annak hatalmas "kihívások"-kal teli jövőt jósolok.