Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Ismét Finnország, repülőút, biztonság   (Finnország)   
Tegnap véget ért a TechEd Developers 2006, így ma visszaröppentünk Finnországba. Sok érdekes dolgot sikerült hallani, és most lassan ideje kipróbálni ezeket az újdonságokat. Tegnap este még volt közös vacsora finnekkel, számomra kicsit kellemetlenebb volt az előétel része, amikor csigát, kagylót és hasonló nyalánkságokat szolgáltak fel. A szememre vetették, hogy előitéleteim vannak, lehet, hogy így van, de ilyen kaját én akkor sem fogok enni. :-) A főétel már sokkal inkább ízlett (sült disznócska vagy mi a csodának lehet lefordítani).

Ma aztán nekiindultunk repülőtérre reggel korán. Van ez az új EU szabályozás, hogy folyadékot azt nem. Hogy ez mekkora idiótaság. Én mondjuk már előre kihajítottam (a biztonsági ellenőrzés előtt) a félliteres üditőmet (kb félig lehetett). A kollegám elfelejtette, így a bontatlan Fantáját a biztonsági bácsi dobatta kukába. Ami az egészbe hülyeség, hogy mindeközben egy kb 1 méter hosszú esernyőt, amelynek a végén egy szúrásra és harcolásra alkalmas 10 centiméteres acélrúd meredezik, azt simán felvittem a gépre. Nem szólt senki semmit. De haverok-buli-fanta az ám veszélyes, azzal sokkal valószínűbben lehet gépet eltéríteni (na jó robbantani), mint egy harcolásra alkalmas esernyővel. Na mindegy :-)

Így viszont jól járnak a kereskedők/autómatát üzemeltetők a reptéren, mert a szomjas utasok akiket két órával az indulás előtt kivezényelnek ugyebár a reptérre most kénytelen odabenn venni a drága üditőket.

A repülőút simán ment, sőt nagyon is jól, ugyanis 5 éve nem volt arra példa, hogy bejutottam volna a pilótafülkébe. Hát most sikerült ismét :-) Maga a repülés teljesen érdektelenségbe fulladt a részemről. Kisgép után ezekben a nagyokban már szinte meg sem érzem ha mozog. A döcögés (értsd: turbulencia) sem zavar már egyáltalán. Ami zavar, hogy nem látok ki előrefelé folyamatosan :-P

Leszállás után épp buszmenetrendet böngésztem, amikor kiderült, hogy a cég taxit is fizet egészen hazáig. Így viszonylag gyorsan hazaértem :-) Viszont még Barcelonában sikerült borzalmasan megfáznom (mikor máskor érné el csúcsát a takonykór, mint amikor utazni kell), úgyhogy most taknyos-köhögős betegségemet kúrálom itt a messzi északon, ahol hó is van ... vagyis inkább jég, amin lehet egyensúlyozni.

 

Hozzászólások

Re: Ismét Finnország, repülőút, biztonság
Jobbulást és boldog gl-napot! :)