Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Szögesgumi, autóhitel   (Kocsi)   
Kedden szögesgumi került ismét a Hondára. Jó kis sorbanállás volt, én mondjuk megúsztam 2 órával, de jobb helyeken 3-5 órát is kellett várni rá. Ennyi idő alatt persze lehet én is kicseréltem volna :-) Mindenesetre kedden elég nagy havaseső-hó-eső vihar volt, ezért is indultak neki sokan kereket cserélni. Persze itt Helsinki környékén azért történt hirtelen vagy 100 koccanásos baleset, hála a nyárigumiknak.

Tegnap még aztán kicsit esős volt az idő itt a központban, de pl. már Kiloban ahol lakom már kezdett megmaradni a hó (ma hajnalban már hókotrótraktor is jött a parkolónkba :-). Mivel ma autóval jöttem dolgozni, nagyon is ideje volt kereket cserélni: reggel jegesek és havasak voltak az utak, és még itt a központban is -3 -at mutattak a hőmérők (valamiért itt melegebb van mindig, furcsa ez a tenger meg a hatása :-P

De ha már szóba kerültek a kocsik, érdekes kis cikket találtam index.hu -n autóhitelekről. Nem is cikk ez, mert a mondanivaló javát a hozzászólások tartalmazzák.

Viszi a bank az autót

Mint ahogy írtam, érdemes a hozzászólásokat is elolvasni. Bár onnan is van link rá, egy másik érdekes weboldal a www.autohitel.hu. Bár én már egy éve hiteltörlesztő vagyok, azért érdekes volt ezeket a dolgokat olvasgatni, látni mi történik másokkal, és hogy úgy általában milyen a helyzet otthon.

PS. Szöges gumi ide vagy oda, azért az egyik kanyarban ahol nem is mentem igazából gyorsan sikerült kicsit csúsztatni a kocsi hátulját. :-) Talán tavaly télen is írtam ide amit az egyik kollégám mondott majd egy éve: hiába a szöges gumi, még azzal is rosszabb jégen/csúszós úton vezetni mint a legjobban elkopott nyári gumival nyáron. Ami persze magyarázat (részben) a balesetekre: amikor a szögesgumival valaki úgy vezet, mintha tiszta és száraz lenne az út :-)

 

Hozzászólások

Gab007 Re: Szögesgumi, autóhitel
Szoval nem hinnem, hogy ez kishazankra lenne specifikus. Mindenki tudja, hogy "mindig a bank nyer", amikor alairunk egy ilyen szerzodest tudjuk mivel jar, ha valami gaz van tenyleg erdemesebb konzultalni a bankkal - meg az is lehet, hogy konstruktiv lesz (miert ne lenne, neki a penze kell csak). A kommentekbol amik a kocsivivos cikknel vannak csak azt tudtam meg, hogy az emberek info hianyban szivsen talalnak ki valami sokkal gonoszabb magyarazatot a tenyeknel ... nemtudjak mivan, de osztjak az okossagot.