Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Télmegnyító   (Finnország)   
Bár északabbra már korábban megkezdődött a havazás és tél, a mai nappal kezdve azt hiszem itt délen (mármint Finnországon belül délen persze :-) is megnyithatjuk a telet. Éppen havazik, erős hófuvás van odakinn. Sajnos azért még elolvad, úgyhogy locspocs van az utakon. Éjjel még fagyott, a tegnapi esők csúszós jéggé változtatták az utakat/járdákat reggelre. A vonatmegálló is le volt már szórva kaviccsal.

Nekem meg téli gumit kellene szereltetni a kocsimra, ha minden jól megy ezen ma túl kellene esni.

Ma a projektmenedzserünk kurzusra ment, úgyhogy egy lazább napot iktattam be a munkahelyen, amire már szükség is volt, mert az örökös és folyamatos hajtást nehéz elvilseni :-)

A mai repülésem (repülővizsga) persze az időjárás miatt kútbaesett (megint). A következő időpontok csütörtök és péntek, talán jó idő lesz. Bár a hóesés miatt érdekesen átalakul ilyenkor a táj. Szerencsére a tavak nem fagynak be ilyen gyorsan (legalábbis itt délen ... lappföldön -10, -15 fokok vannak egy ideje), ami sokat segít a tájékozódásban repülőből.

PS. A múlt héten végignéztem megint a Gyűrűk Ura filmeket, meg most olvasom a könyvet, és erős m.a.g.u.s. hiány érzések kezdenek felgyülemleni bennem. :-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.