Frenzy Blogja
Frenzy webnaplója: mindennapok Finnországban meg sok más dolog

Push-To-Talk   (CubeHead)   
Tegnap első alkalommal kipróbáltam a Push-To-Talk (PTT) szolgáltatást, ami már egy ideje benne van a Nokia telefonokban, de nem találtam alkalmas partnert a kipróbáláshoz. Most a repülőoktatóm vett új telefont, úgyhogy kipróbáltuk milyen is.

A hangminőség elég jó, bár engem kicsit zavar, hogy én csak kihangosítva tudom használni. Nem lehet rávenni a programot, hogy hagyományos módon beszéljek a telefonba. Persze a gombnyomás és a rendszer működése szempontjából megértem, miért így alakult.

Maga a beszélgetés elég érdekes a gombnyomás miatt. Az oktatómmal meg is állapítottuk, hogy kicsit repülő utánérzése van, ott is nyomni kell a gombot ha beszélni akarunk :-)

Kicsit akadozott néha az átvitel, de legtöbb alkalommal azért jó volt. Talán volt némi lag a beszélgetésben, de nem volt annyira észrevehető. Sajnos Finnországban csak egy szolgáltató támogatja a sokból, így nem valószínű, hogy elterjed nagyon errefelé. Nem tudom otthon mennyire támogatják (valaki tud erről valamit?).

Árban ha nincs átalánydíjas adatátvitel akkor 2 eurocentet gombolnának le percenként (a küldőtől ... a hívás fogadása ingyenes). Átalánydíjas csomaggal pedig ingyenes (leszámítva a havi átalánydíjat). Lehet, hogy ezért nem terjed itt, mert félnek, hogy csökkenne a bevétel? :-)

 

Hozzászólások

Még nem érkezett egyetlen hozzászólás sem.